KROK 1: Začnite prípravou sirupu, aby mal čas vychladnúť. V hrnci zmiešajte vodu s cukrom, potom pridajte citrónovú kôru, škoricu a med. Priveďte do varu, znížte teplotu a slabo varte 10 minút. Vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.
KROK 2: Pomocou kuchynského robota so šľahacím nadstavcom alebo elektrického mixéra šľahajte vajcia s cukrom približne 5 minút. Zmes by mala byť biela, spenená, vzdušná a ľahká.
KROK 3: Za stáleho šľahania postupne pridávajte rozpustené maslo (nie príliš horúce) a tekutú vanilku.
KROK 4: Do nádoby preosejte jemnú krupicu, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte. Pomocou stierky ich opatrne pridajte do zmesi vajec a cukru. Mali by ste získať hladké cesto.
KROK 5: Formu na pečenie s priemerom 18 cm vymažte maslom a nalejte do nej cesto.
KROK 6: Vložte formu do spotrebiča Easy Fry vybaveného plechom. Začnite piecť.
KROK 7: Skontrolujte špičkou noža. Mal by zostať suchý. Teplý koláč rovnomerne polejte vychladnutým sirupom, pričom dbajte na to, aby sa dobre vsiakol. Nechajte koláč nasiaknuť sirupom a úplne vychladnúť.
KROK 8: Pred podávaním ozdobte rozdrvenými pistáciami.
TIP: Revani je v Grécku veľmi obľúbený krupicový koláč. Namiesto citrónu ho môžete ochutiť ružovou vodou alebo vodou z pomarančových kvetov. Podobne môžete pistácie nahradiť mandľami, vlašskými orechmi alebo kokosom. Ak chcete koláču dodať jedinečnú chuť, pridajte mastichu. Grécka masticha je prírodná aromatická živica získavaná zo stromu Pistacia lentiscus, ktorý sa pestuje najmä na ostrove Chios. Masticha je cenená pre svoju charakteristickú borovicovú vôňu.