KROK 1: Začnite prípravou sirupu, aby mal čas vychladnúť. V hrnci zmiešajte vodu s cukrom, potom pridajte citrónovú kôru, škoricu a med. Priveďte do varu, znížte teplotu a slabo varte 10 minút. Zložte z ohňa a nechajte vychladnúť.
KROK 2: Vajcia s cukrom šľahajte pomocou mixéra so šľahacím nadstavcom alebo elektrického mixéra asi 5 minút, kým zmes nezíska bledú a penivú konzistenciu.
KROK 3: Za stáleho šľahania postupne pridávajte rozpustené maslo (nie príliš horúce) a vanilkový extrakt.
KROK 4: Do misky preosejte jemnú krupicu, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte. Pomocou stierky jemne vmiešajte do zmesi vajec a cukru tieto suché prísady, kým nevznikne hladké cesto.
KROK 5: Príslušenstvo na pečenie Optigrill vymažte maslom a nalejte doň cesto.
KROK 6: Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manual. Tlačidlom M vyberte oranžové nastavenie a stlačte OK. Po dokončení predhrievania pečte 12 minút. Špičkou noža skontrolujte, či je jedlo upečené – mala by vyjsť čistá.
KROK 7: Horúci koláč rovnomerne polejte vychladnutým sirupom, pričom dbajte na to, aby sa sirup dobre vsiakol.
TIP: Revani je v Grécku veľmi obľúbený krupicový koláč. Namiesto citrónu ho môžete ochutiť ružovou vodou alebo vodou z pomarančových kvetov. Podobne môžete pistácie nahradiť mandľami, vlašskými orechmi alebo dokonca kokosom. Ak chcete koláču dodať jedinečnú chuť, pridajte mastichu. Grécka masticha je prírodná aromatická živica získavaná zo stromu Pistacia lentiscus, ktorý sa pestuje najmä na ostrove Chios. Masticha je cenená pre svoju charakteristickú borovicovú vôňu.
Odporučené produkty