• Rady & Tipy
  • 6.12.2024

Pripravte si sviatočné lahôdky s receptami Martina Kolníka #TefalVianocneInspiracie

4 (4x)
tefal zimni recepty SK te-blog_1200x675px.jpg

Vianoce sú obdobím radosti, rodinných stretnutí a osláv, keď sa stoly prehýbajú pod sviatočnými pokrmami, ktoré nás nielen zahrejú, ale aj navodia tú pravú atmosféru Vianoc. Prečo neskúsiť pripraviť niečo špeciálne, čo oživí tradičnú vianočnú tabuľu? Grilovaná bravčová kotleta alebo hovädzie líčka na červenom víne sú dokonalými zástupcami sviatočných jedál, ktoré prinesú radosť na každý sviatočný stôl.

Šéfkuchár Martin Kolník, ktorého môžeme často vidieť na televíznych obrazovkách, a ktorý svoje kulinárske zručnosti pravidelne prezentuje v Hoteli Ring, pre vás pripravil sviatočné recepty, ktoré spájajú tradíciu s modernými technológiami Tefal – Optigrill 4v1 XL, ktorý zaručí dokonalé výsledky pri grilovaní, a tlakovým hrncom Tefal Clipso+ CHEF, ktorý urýchli prípravu pokrmov a uchová ich plnú chuť.

Vianočná kuchyňa s Tefal Sviatočné obdobie je časom stretávania sa s rodinou a priateľmi, keď sa kuchyňa stáva srdcom domova, kde vznikajú nezabudnuteľné zážitky. Teplé, sýte pokrmy plné chutí sezónnych surovín a sviatočnej nálady zahrejú nielen telo, ale aj dušu. Prečo neskúsiť pripraviť niečo špeciálne, čo pozdvihne tradičnú vianočnú tabuľu? Grilovaná bravčová kotleta alebo hovädzie líčka na červenom víne sú dokonalými zástupcami sviatočných jedál, ktoré prinesú radosť na každý sviatočný stôl.

Šéfkuchár Martin Kolník, ktorého môžeme často vidieť na televíznych obrazovkách, a ktorý svoje kulinárske zručnosti pravidelne prezentuje v Hoteli Ring, pre vás pripravil sviatočné recepty, ktoré spájajú tradíciu s modernými technológiami Tefal – Optigrill 4v1 XL, ktorý zaručí dokonalé výsledky pri grilovaní, a tlakovým hrncom Tefal Clipso+ CHEF, ktorý urýchli prípravu pokrmov a uchová ich plnú chuť.

Tento sviatočný pokrm kombinuje šťavnatú bravčovú kotletu s chrumkavými baby zemiakmi, jemnou zelenou špargľou a výrazným čerstvým chrenom, ktorý dodá celému jedlu sviežosť. Optigrill 4v1 XL vďaka automatickému senzoru a presnému nastaveniu zaistí dokonalé výsledky grilovania, takže sa môžete spoľahnúť na perfektne prepečené mäso.

Príprava tohto jedla je jednoduchá a rýchla, čo je ideálne pre vianočný zhon. Kotlety marinované v zmesi medu, sladkej papriky, cesnaku a olivového oleja grilujte približne 10 minút. Spolu s kotletami grilujte aj baby zemiaky, zelenú špargľu a červenú cibuľu. Na záver ozdobte pokrm čerstvými bylinkami a nastrúhaným chrenom.

Na tanieri servírujte kotlety spolu s baby zemiakmi, grilovanou špargľou a cibuľou. Pokrm dozdobte čerstvými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom.

Martin Kolník pripravil pre vianočnú sezónu recept na hovädzie líčka na červenom víne, ktoré vďaka pomalému vareniu získavajú bohatú chuť a jemnú štruktúru. Mäso sa podáva s hladkým zelerovým pyré, ktoré dokonale doplní chuť vína a zeleniny.

Na prípravu využijete tlakový hrniec Tefal Clipso+ CHEF, ktorý sa ľahko ovláda a urýchľuje proces varenia. Hovädzie líčka sa v hrnci varia zhruba 30 minút, kým nie sú šťavnaté a mäkké. Spolu s líčkami pripravte pyré zo zeleru, ktoré dochutíte maslom a teplým mliekom pre jemnú konzistenciu. Výsledok dozdobte čerstvými bylinkami pre svieži vzhľad.

Nechajte sa inšpirovať sviatočnými receptami Martina Kolníka a prineste na svoj vianočný stôl pokrmy plné chutí, ktoré zahrejú a potešia každého.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko