• Večera
  • 6.12.2024

Grilovaná bravčová kotleta s baby zemiakmi, zelenou špargľou a čerstvým chrenom – recept Martina Kolníka #TefalVianocneInspiracie

Grilovaná bravčová kotleta s baby zemiakmi - RECEPT mARTIN KOLNIK.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
16 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 200 g bravčovej kotlety
  • 150 g baby zemiakov
  • 100 g zelenej špargle
  • Čerstvý chren (strúhaný)
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • Olivový olej
  • Maslo
  • Soľ
  • Korenie
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka)

Postup:

KROK 1: Príprava marinády: V malej miske zmiešajte med, sladkú papriku, soľ, korenie a trochu olivového oleja.

KROK 2: Touto zmesou potrite očistené bravčové kotlety.

KROK 3: Kotlety vložte na rozohriaty Optigrill 4v1 XL a grilujte približne 10 minút, kým mäso nebude prepečené a zlatisté.

KROK 4: Baby zemiaky rozpoľte, osoľte a okoreňte.

KROK 3:Zelenú špargľu umyte a odrežte drevnaté konce.

KROK 4: Cesnak olúpte a červenú cibuľu nakrájajte na polovice.

KROK 5: Na gril prilejte trochu olivového oleja, pridajte kúsok masla a vložte cesnak, špargľu, chren, cibuľu a zemiaky.

KROK 6: Grilujte spoločne zhruba 10 minút, kým zelenina a zemiaky nie sú mäkké a jemne opečené. Cesnak a cibuľa slúži na dochutenie špargle a zemiakov.

KROK 7: Na tanier naaranžujte grilovanú špargľu, zemiaky a červenú cibuľu.

KROK 8: Navrch položte plátky bravčovej kotlety.

KROK 9: Pokrm dozdobte čerstvými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko