• Večera
  • 6.12.2024

Hovädzie líčka na červenom víne so zelerovým pyré – recept Martina Kolníka #TefalVianocneInspiracie

5 (1x)
Hovädzie líčka na červenom víne - recept Martin Kolnik.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 500 g hovädzích líčok
  • 100 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 100 g drvených paradajok
  • 2 dcl červeného vína
  • 500 g zeleru
  • 3 dcl mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • Červená paprika (1 ks)
  • Čerstvý tymian
  • Soľ
  • Korenie
  • Maslo
  • Olivový olej

Postup:

Hovädzie líčka nakrájajte na väčšie kusy, osoľte a okoreňte.

V tlakovom hrnci rozohrejte olivový olej a líčka sprudka opečte zo všetkých strán, kým nebudú mať zlatistú farbu.

Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájajte na menšie kúsky.

Papriku rozpoľte a akonáhle sú líčka opečené, otočte ich a do hrnca pridajte nakrájanú zeleninu.

Premiešajte všetko dohromady a pridajte paradajkový pretlak.

Zeleninu nechajte chvíľu restovať, aby sa chute prepojili.

Do hrnca nalejte 2 dcl červeného vína a pridajte drvené paradajky.

Doplňte 2 dcl vody, osoľte, okoreňte a uzavrite tlakový hrniec.

Varte približne 30 minút, kým mäso nezmäkne.

Medzitým olúpte zeler, nakrájajte ho na kocky a uvarte v osolenej vode do mäkka.

Akonáhle je zeler hotový, rozmixujte ho s maslom do hladkej konzistencie.

Postupne prilievajte teplé mlieko, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu pyré.

Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Na tanier najprv rozprestrite zelerové pyré.

Naň položte šťavnaté hovädzie líčka spolu so zeleninou z hrnca a prelejte omáčkou z vína.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko