Pravá domáca kysnutá brioška - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
12
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
420 min
Varenie
25 min
Suroviny
500 g múky
10 g soli
50 g cukru
200 g masla
4 celé vajcia a 2 žĺtky
10 cl vlažného mlieka
10 g sušeného droždia
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a hnetací hák POSTUP:
Múku nasypte do nerezovej misy a urobte dve jamky: do jednej vložte soľ a do druhej droždie, cukor a vlažné mlieko. Soľ a droždie by sa nemalo pridávať súčasne, pretože soľ ovplyvňuje schopnosť kysnutia. Pridajte vajcia, nasaďte miesiaci hák a veko.
Cesto miešajte 30 sekúnd rýchlosťou 1 a potom 2 a pol minúty rýchlosťou 2. Bez toho aby ste prístroj vypli, zapracovávejte minútu maslo, ktoré by nemalo byť príliš mäkké (Pred použitím ho nechajte pol hodiny vonku pri izbovej teplote). Pokračujte 3 minúty rýchlosťou 2, potom 3 až 7 minút rýchlosťou 3.
Cesto zakryte a nechajte kysnúť 2 hodiny pri izbovej teplote.
Potom cesto intenzívne ručne prepracujte tak, že ho budete hniesť o stenu misy.
Prikryte a nechajte kysnúť ďalšie dve hodiny v chladničke.
Znovu cesto prepracujte, hnetie o stenu misy.
Rozrežte cesto napoly a zabaľte do fólie. Nechajte nakysnúť cez noc v chladničke.
Druhý deň vymažte a vysypte formu na briošky alebo formu Savarin (cesto rýchlejšie rastie). Vytvarujte cesto do ôsmich malých guličiek. Vložte ich do formy a nechajte kysnúť na teplom mieste (napr. Rúra nastavená na 35 ° C) asi 3 hodiny, dokiaľ nie je forma plná.
Potrite cesto zmesou vaječného žĺtka a mlieka a pečte 25 minút pri 180 ° C.
Tip: Na vylepšenie pridajte čokoládové kúsky alebo kandizované ovocie.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.