• Dezerty
  • 6.5.2021

Pravá domáca kysnutá brioška - recept pre Masterchef Grande QB813

2.png
Počet osob
Počet osôb
12
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
420 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 500 g múky
  • 10 g soli
  • 50 g cukru
  • 200 g masla
  • 4 celé vajcia a 2 žĺtky
  • 10 cl vlažného mlieka
  • 10 g sušeného droždia

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a hnetací hák
image.png
POSTUP:

Múku nasypte do nerezovej misy a urobte dve jamky:
do jednej vložte soľ a do druhej droždie, cukor a vlažné mlieko.
Soľ a droždie by sa nemalo pridávať súčasne, pretože soľ ovplyvňuje schopnosť kysnutia.
Pridajte vajcia, nasaďte miesiaci hák a veko.

Cesto miešajte 30 sekúnd rýchlosťou 1 a potom 2 a pol minúty rýchlosťou 2.
Bez toho aby ste prístroj vypli, zapracovávejte minútu maslo, ktoré by nemalo byť príliš mäkké
(Pred použitím ho nechajte pol hodiny vonku pri izbovej teplote).
Pokračujte 3 minúty rýchlosťou 2, potom 3 až 7 minút rýchlosťou 3.

Cesto zakryte a nechajte kysnúť 2 hodiny pri izbovej teplote.

Potom cesto intenzívne ručne prepracujte tak, že ho budete hniesť o stenu misy.

Prikryte a nechajte kysnúť ďalšie dve hodiny v chladničke.

Znovu cesto prepracujte, hnetie o stenu misy.

Rozrežte cesto napoly a zabaľte do fólie.
Nechajte nakysnúť cez noc v chladničke.

Druhý deň vymažte a vysypte formu na briošky alebo formu Savarin (cesto rýchlejšie rastie).
Vytvarujte cesto do ôsmich malých guličiek.
Vložte ich do formy a nechajte kysnúť na teplom mieste (napr. Rúra nastavená na 35 ° C) asi 3 hodiny,
dokiaľ nie je forma plná.

Potrite cesto zmesou vaječného žĺtka a mlieka a pečte 25 minút pri 180 ° C.

Tip: Na vylepšenie pridajte čokoládové kúsky alebo kandizované ovocie.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko