• Dezerty
  • 19.2.2025

Portugalské šišky (Malassadas) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Portugalské koblihy (Malassadas).jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
6 min

Suroviny

  • 1 vrecúško pekárskeho droždia (6 g)
  • 2 polievkové lyžice teplej vody
  • 2 vajcia
  • 8 cl mlieka
  • 8 cl nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 75 g krupicového cukru
  • 30 g roztopeného nesoleného masla
  • 1 štipka soli
  • 250 g múky
  • 30 g cukru na posypanie

KROK 1: Vodu zohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa tým zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie nechajte rehydratovať vo vode a pridajte 1 polievkovú lyžicu cukru. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odstáť. Droždie musí byť rozpustené.

KROK 2: Do veľkej nádoby rozbite vajcia. Pridajte mlieko, kondenzované mlieko, zvyšný cukor, roztopené maslo a soľ. Dobre premiešajte.

KROK 3: Do zmesi vajec a mlieka pridajte droždie. Postupne pridávajte múku, kým nevznikne hladké cesto.

KROK 4: Cesto hneťte, kým nie je hladké a pružné. Cesto nechajte odpočívať v zakrytej nádobe na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

KROK 5: Pomocou cukrárskeho vrecka tvarujte malé guľôčky na podložke vystlanej papierom na pečenie. Rozmiestnite ich v dostatočnom odstupe.

KROK 6: Spustite proces smaženia.

KROK 7: Ak chcete, pripravte niekoľko dávok.

KROK 8: Portugalské šišky smažte dozlatista. Dávajte pozor, aby sa nespálili. Posypte práškovým cukrom a podávajte horúce.

TIP: Malassadas sa môžu podávať teplé alebo pri izbovej teplote a prílohy si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií alebo príležitosti. Môžete si ich vychutnať aj len tak, jednoducho posypané práškovým cukrom alebo škoricou. Malassadas sa môže podávať s čokoládovou omáčkou, karamelovou omáčkou alebo zmrzlinou.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko