• Dezerty
  • 15.3.2022

Orieškové slimáky so smotanou

Oříškoví šneci se smetanou.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
30 min

Suroviny

  • 20 g droždia
  • 1 lyžica cukru
  • asi 150 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce na potretie
  • 100 g lieskových orieškov
  • 2 lyžice škorice
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany 33%

Droždie rozmiešame s lyžicou cukru, pridáme ostatné ingrediencie – múku, rozohriate maslo, žĺtky, soľ. 

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. 

V Ingenio rajnici rozpustíme maslo v mlieku (nesmie byť horúce).

Oriešky rozomelieme v Perfectmix Cook na program Ice Crush.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký hranatý plát, potrieme ho rozmiešaným vajcom, posypeme pomletými orieškami, škoricou a kryštálovým cukrom (časť si necháme na záverečné posypanie). 

Cesto zabalíme do rolády, z ktorej krájame asi 1,5 cm široké kusy, ktoré kladieme na panvicu Ingenio, necháme ešte 15 minút kysnúť, potrieme vajcom a posypeme zvyškom škoricového cukru a orieškov.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre dozlatista. 

Ešte horúce zalejeme smotanou a necháme vychladnúť.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko