• Dezerty
  • 29.4.2021

Odpaľované cesto - recept pre Masterchef Grande QB813

Bez názvu.png
Počet osob
Počet osôb
20
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

Na 20 veľkých alebo 40 malých kúskov:

  • 30 cl vody
  • trocha soli
  • trocha cukru
  • 120 g masla
  • 240 g múky
  • 6 vajec

  • misa
  • metla na miešanie

BUDETE POTREBOVAŤ:

mísu a metlu na mísení
image.png
POSTUP:

Na panvici ohrejte vodu s maslom, soľou a cukrom.
Priveďte do varu a pridajte všetku múku.
Znížte ihneď teplotu a intenzívne miešajte drevenou vareškou, aby sa nevytvorili hrudky, tak dlho, kým sa všetka tekutina nevsiakne.
Cesto vložte do nerezovej misy, nasaďte metlu a miešajte 10 minút rýchlosťou 2, aby vychladlo.
Prepnite na rýchlosť 3 a otvorom vo veku pridávajte vajcia jedno po druhom.
Po pridaní všetkých vajec zotrite stierkou cesto zo stien nádoby a pokračujte vo šľahani ďalšie 2 až 3 minúty, kým cesto nebude hladké.
Pomocou malej lyžičky alebo zdobiaceho sáčku urobte na vymastenom a vysypanom plechu kôpky.
Pečte 40 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.
Po upečení ich nechajte vychladnúť v otvorenej rúre, aby ste predišli spľasnuti.
Keď sú úplne vychladnuté, naplňte je šľahačkou, zmrzlinou alebo krémom.

Dobrú chuť!

Tip: Skúste pripraviť i slané odpaľované cesto! Len nahraďte cukor soľou a pred pečením jemne posypte bochníky syrom.
image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko