Odpaľované cesto - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
20
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
20 min
Varenie
40 min
Suroviny
Na 20 veľkých alebo 40 malých kúskov:
30 cl vody
trocha soli
trocha cukru
120 g masla
240 g múky
6 vajec
misa
metla na miešanie
BUDETE POTREBOVAŤ:
mísu a metlu na mísení POSTUP:
Na panvici ohrejte vodu s maslom, soľou a cukrom. Priveďte do varu a pridajte všetku múku. Znížte ihneď teplotu a intenzívne miešajte drevenou vareškou, aby sa nevytvorili hrudky, tak dlho, kým sa všetka tekutina nevsiakne. Cesto vložte do nerezovej misy, nasaďte metlu a miešajte 10 minút rýchlosťou 2, aby vychladlo. Prepnite na rýchlosť 3 a otvorom vo veku pridávajte vajcia jedno po druhom. Po pridaní všetkých vajec zotrite stierkou cesto zo stien nádoby a pokračujte vo šľahani ďalšie 2 až 3 minúty, kým cesto nebude hladké. Pomocou malej lyžičky alebo zdobiaceho sáčku urobte na vymastenom a vysypanom plechu kôpky. Pečte 40 minút v predhriatej rúre na 180 ° C. Po upečení ich nechajte vychladnúť v otvorenej rúre, aby ste predišli spľasnuti. Keď sú úplne vychladnuté, naplňte je šľahačkou, zmrzlinou alebo krémom.
Dobrú chuť!
Tip: Skúste pripraviť i slané odpaľované cesto! Len nahraďte cukor soľou a pred pečením jemne posypte bochníky syrom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.