• Dezerty
  • 8.7.2024

Odpaľované cesto - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

odpalované choux.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
9 min

Suroviny

  • 60 g vody
  • 60 g mlieka
  • 70 g masla
  • 0,5 polievkovej lyžice práškového cukru
  • 1 štipka jemnej soli
  • 70 g hladkej múky
  • 2 vajcia

KROK 1: Vajíčka vložte do misky, zalejte ich studenou vodou a pridajte asi desať kociek ľadu. Odložte bokom.

KROK 2: Do hrnca pridajte vodu, mlieko, maslo, cukor a soľ a na miernom ohni priveďte do varu. Odstavte z ohňa a prisypte múku. Dobre premiešajte stierkou a pokračujte vo varení na miernom ohni 1 minútu, aby sa cesto vysušilo.

KROK 3: Cesto nalejte do misy s nasadeným šľahačom. Stlačte „Štart“. Počas miešania postupne pridávajte vychladené vajcia, aby vzniklo hladké cesto.

- Nadstavec: Šľahač

1. Doba trvanie: 6 min Rýchlosť: V5

2. Doba trvanie: 3 min Rýchlosť: V2

TIP: Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, vajcia musia byť poriadne vychladené. Cesto sušte na miernom ohni, aby sa nepripálilo. Odpaľované cesto môžete použiť na prípravu sladkého alebo slaného pečiva alebo koláčikov éclairs. Pečte ich 25 minút pri teplote 180 °C.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko