Pri príprave cesta dajte múku do misy a urobte priehlbinku. Pridajte ostatné prísady a rukou miešajte, kým sa nespoja. Cesto zľahka rozvaľkajte, aby sa rýchlo ochladilo, potom ho zabaľte do potravinovej fólie a 30 minút ho nechajte chladiť v chladničke.
Na prípravu náplne pridáme do hrnca pšeničné zrno, mlieko a cukor. Varíme na miernom ohni, kým sa mlieko nevstrebe, pričom občas premiešame stierkou. Pšenica by mala byť na dotyk mierne drobivá. Odložte bokom.
Všetky ingrediencie vrátane uvareného pšeničného zrna nasypte do misy a 30 sekúnd mixujte ručným mixérom. Zmes prelejte do hrnca a varte na miernom ohni za stáleho miešania metličkou, kým mierne nezhustne. Zmes prelejte do nádoby, aby vychladla.
Formu jemne vytrite maslom. Pracovnú plochu si zľahka vysypte múkou. Pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na hrúbku 3 mm. Na dno formy položte plát cesta a ďalší pás naneste na okraje. Dbajte na zachovanie uhla medzi dnom formy a cestom. Prebytočné cesto odrežte nožom. Zvyšné cesto odložte bokom. Do formy nalejte krém.
Aby ste urobili dojem na hostí, vyvaľkajte zvyšné cesto na hrúbku 2 mm a potom pomocou ryhovaného kolieska alebo noža nakrájajte pásy široké 2 cm. Pásy položte na vrch koláča rozmiestnite ich tak, aby vytvorili kosoštvorcový vzor.
Vložte plech do rúry Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program DESSERT s teplotou 140 °C na 45 minút.
Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.
Odporučené produkty