• Dezerty
  • 5.4.2024

Neapolská ružová torta - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Neapolský růžový dort.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
90 min
Varenie
Varenie
97 min

Suroviny

  • 1 sladké koláčové cesto (12 osôb)
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
  • 1 g červeného potravinárskeho farbiva
  • 20 g horkého kakaového prášku
  • 750 g mäkkého masla
  • 250 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 30 g mlieka
  • 15 g horkého kakaového prášku
  • 1 g červeného potravinárskeho farbiva
  • 2 čajové lyžičky vanilkovej esencie

KROK 1: Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: sladké cesto na koláč (12 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.

KROK 2: Rozdeľte sladké cesto na tri časti do troch rôznych misiek. Do prvej misky pridajte vanilkovú esenciu. Do druhej misky pridajte červené potravinárske farbivo a do tretej misky kakaový prášok. Všetky tri zmesi dobre premiešajte, aby vznikla hladká konzistencia.

KROK 3: Rúru predhrejte na 170 °C.

KROK 4: Použite koláčovú formu s priemerom 15 cm alebo tortovú formu vystlanú papierom na pečenie. Každú zmes pečte postupne 24 minút. Pomocou špičky noža skontrolujte, či sú hotové. Mal by zostať suchý. Získate tak tri rôzne farebné korpusy na zostavenie neapolskej torty. Nechajte vychladnúť na mriežke.

KROK 5: Pripravte maslový krém. Maslový krém, práškový cukor, citrónovú šťavu a mlieko nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“.

- Nadstavec: Flex metla 

1. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V2

KROK 6: Oškrabte boky stierkou. Stlačte „Štart“. Mali by ste získať hladký krém.

- Nadstavec: Flex metla 

1. Doba trvanie: 3 min Rýchlosť: V8

KROK 7: Do misky navážte 230 g maslového krému. Pridajte 15 g horkého kakaového prášku. Dobre premiešajte metličkou.

KROK 8: Do misky navážte 280 g maslového krému. Pridajte 1 g červeného potravinárskeho farbiva. Dobre premiešajte metličkou.

KROK 9: Do tretej misky navážte 500 g maslového krému. Pridajte 2 čajové lyžičky vanilkovej esencie. Dobre premiešajte metličkou.

KROK 10: Zostavte neapolskú tortu. Čokoládový korpus položte na tanier. Na celý povrch rozotrite 50 g maslového krému. Položte ružový korpus, aby ste vytvorili druhé poschodie. Na celý povrch rozotrite 50 g vanilkového krému. Položte vanilkový koláč, ktorý bude tvoriť tretie poschodie.

KROK 11: Naplňte tri cukrárske vrecúška s drážkovanými špičkami (14 mm) tromi maslovými krémami.

KROK 12: Začnite tým, že na spodok čokoládového koláča vytlačíte čokoládové ružičky.

KROK 13: Zopakujte s ďalšími dvoma krémami. Zo zvyšného vanilkového krému vytlačte ružičky na vrch torty. Pred podávaním nechajte krém 30 minút stuhnúť v chladničke.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko