• Dezerty
  • 6.5.2021

Narodeninová torta s jahodovým krémom a marcipánom - recept pre Masterchef Grande QB813

4 (2x)
9.png
Počet osob
Počet osôb
12
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
37 min
Varenie
Varenie
262 min

Suroviny

Na piškótový korpus:

  • 4 vajcia
  • 125 g krupicového cukru
  • 125 g múky

Mušelínový krém:

  • ½ l mlieka
  • 250 g cukru
  • 4 vajcia
  • 70 g múky
  • 250 g zmäknutého masla
  • 1 vanilkový struk
  • 40 g višňového koňaku *
  • 500 g jahôd
  • kruhová tortová forma
  • marcipán
  • moučkový cukor

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na šľahanie
image.png
POSTUP:

Príprava piškótového základu:

Rúru predhrejte na 210 °C.
V nerezovej mise s nasadenou metlou šľahajte vajcia a cukor pri maximálnej rýchlosti po dobu 5 minút,
kým vám nevznikne biela zmes.
Vypnite spotrebič a pridajte preosiatu múku, ktorú pomocou špachtle zamiešavajte od dna misky nahor.
Plech na pečenie 40 x 30 cm vyložte papierom na pečenie.
Zmes vylejte na vyložený plech a stierkou uhlaďte, potom pečte 7 minút.
Nechajte vychladnúť a pomocou tortového kruhu vykrojte 2 rovnaké piškótové kruhy.

Príprava mušelinového krému:

Vanilkový struk prekrojte na polovicu a vyškrabte vanilkové semiačka.
Nalejte mlieko do hrnca a pridajte 125 g cukru a vanilkové semiačka.
Priveďte do varu.
Medzitým, dajte 125 g cukru a vajcia do nerezovej misy, pripevnite metlu na šľahanie a šľahajte 2 minúty pri maximálnej rýchlosti.
Pridajte múku a znovu miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 4.
Nalejte ¼ vriaceho mlieka na vajcia a miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 2.
Túto zmes nalejte do hrnca so zvyškom mlieka a za stáleho ručného šľahania zahrievajte na strednom plameni, kým nevznikne hustý krém.
Keď krém zhustne, nalejte ho do misy, zakryte ho potravinovou fóliou a nechajte 1 hodinu vychladnúť na izbovú teplotu.
Nerezovú misu umyte a osušte.
Vylejte do nej smotanu, ktorú ste mali odloženú a šľahajte pri rýchlosti 6.
Po 1 minúte znížte rýchlosť 3 a postupne pridávajte zmäknuté maslo nakrájané na kocky.
Pokračujte v šľahaní po dobu 30 sekúnd, kým sa nevytvorí hladká zmes.
Pridajte višňový koňak a miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 6.

Zostavenie:

Kovový tortový kruh vyložte papierom na pečenie.
Vložte 1 z 2 piškótových základov na spodok tortového kruhu a druhý odložte nabok.
Ten bude tvoriť vrch torty.
Jahody rozkrojte na polovicu a poukladajte po obvode kruhu tak, aby prekrojená strana smerovala von.
Tretinu krému vložte dovnútra tortového kruhu a dobre rozotrite.
Pridajte nasekané jahody a potom na vrch naneste tenkú vrstvu krému.
Dokončite uložením druhého piškótového kruhu na vrch jahodového krému.
Jahodovú krémovú tortu zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 24 hodín.
Krémovú tortu vyberte z chladničky 30 minút pred podávaním, aby ste dokončili zdobenie.
Na dozdobenie rozvaľkajte marcipán na pracovnej doske, najlepšie poprášenej práškovým cukrom.
Z marcipánu vykrojte kruh rovnakej veľkosti ako je tortový kruh a položte ho na jahodový koláč s krémom.

Tip: svoju jahodovú krémovú tortu ozdobte niekoľkými jahodami.

Dobrú chuť!

* Užívanie alkoholu môže vážne poškodiť vaše zdravie - pite zodpovedne

image.png

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko