KROK 1: Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: brioškové cesto (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu. Nezabudnite si všetko naplánovať dopredu, pretože tento recept si vyžaduje 24 hodín prípravy/odpočinku.
KROK 2: Jablko nakrájajte na malé kúsky. Vysypte ich do hrnca. Pridajte cukor a citrónovú šťavu. Na miernom ohni priveďte do varu. Odložte panvicu z ohňa. V malej miske zrieďte kukuričnú múku s vodou. Tekutinu prelejte k jablkám a na miernom ohni priveďte do varu. Jablká odložte do misky. Po vychladnutí pridajte škoricu a jogurt.
KROK 3: Zmes rozotrite na plech na hrúbku 1 cm. Vložte plech na 1 hodinu do mrazničky, aby zmes stuhla. Túto prípravu môžete vykonať deň vopred v rovnakom čase ako prípravu brioškového cesta.
KROK 4: Na druhý deň rozdeľte cesto na 9 porcií po 70 g. Z kúskov cesta vytvarujte guľky. Nechajte 5 minút odpočívať na pracovnej ploche. Pomocou valčeka vyvaľkajte z guľiek cesta kruhy s priemerom asi 9 cm.
KROK 5: Po vybratí z mrazničky nakrájajte jablká na 3 cm štvorce. Umiestnite jablko do stredu cesta a preložte cezeň cesto, aby vznikla guľa.
KROK 6: Poukladajte gule do pevných košíčkov. Nechajte kysnúť približne 1,5 hodiny. Gule by mali strojnásobiť svoj objem.
KROK 7: Rúru predhrejte na 160 °C.
KROK 8: Briošku potrite žĺtkom, potravinárskym farbivom a mliečnou polevou. Môžete ich potrieť viackrát, aby sa glazúra prichytila.
KROK 9: Pečte briošky 18 minút.
KROK 10: Pred podávaním nechajte vychladnúť.
Odporučené produkty