• Dezerty
  • 5.4.2024

Mini briošky v tvare jablka - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Mini briošky ve tvaru jablek.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
48 min

Suroviny

  • 1 brioškové cesto (6 osôb)
  • 1 jablko Golden Delicious, ošúpané a zbavené jadierok (150 g)
  • 30 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 0,5 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1 čajová lyžička kukuričnej múky
  • 1 polievková lyžica vody
  • 50 g prírodného jogurtu
  • 1 vaječný žĺtok
  • 3 g červeného potravinárskeho farbiva
  • 1 polievková lyžica mlieka

KROK 1: Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: brioškové cesto (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu. Nezabudnite si všetko naplánovať dopredu, pretože tento recept si vyžaduje 24 hodín prípravy/odpočinku.

KROK 2: Jablko nakrájajte na malé kúsky. Vysypte ich do hrnca. Pridajte cukor a citrónovú šťavu. Na miernom ohni priveďte do varu. Odložte panvicu z ohňa. V malej miske zrieďte kukuričnú múku s vodou. Tekutinu prelejte k jablkám a na miernom ohni priveďte do varu. Jablká odložte do misky. Po vychladnutí pridajte škoricu a jogurt.

KROK 3: Zmes rozotrite na plech na hrúbku 1 cm. Vložte plech na 1 hodinu do mrazničky, aby zmes stuhla. Túto prípravu môžete vykonať deň vopred v rovnakom čase ako prípravu brioškového cesta.

KROK 4: Na druhý deň rozdeľte cesto na 9 porcií po 70 g. Z kúskov cesta vytvarujte guľky. Nechajte 5 minút odpočívať na pracovnej ploche. Pomocou valčeka vyvaľkajte z guľiek cesta kruhy s priemerom asi 9 cm.

KROK 5: Po vybratí z mrazničky nakrájajte jablká na 3 cm štvorce. Umiestnite jablko do stredu cesta a preložte cezeň cesto, aby vznikla guľa.

KROK 6: Poukladajte gule do pevných košíčkov. Nechajte kysnúť približne 1,5 hodiny. Gule by mali strojnásobiť svoj objem.

KROK 7: Rúru predhrejte na 160 °C.

KROK 8: Briošku potrite žĺtkom, potravinárskym farbivom a mliečnou polevou. Môžete ich potrieť viackrát, aby sa glazúra prichytila.

KROK 9: Pečte briošky 18 minút.

KROK 10: Pred podávaním nechajte vychladnúť.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko