KROK 1: Rozrežte melón na polovicu a potom lyžicou vydlabte dužinu, pričom sa vyhnite prepichnutiu melóna, ktorý sa použije na uloženie zmesi. Vytlačte citrón.
KROK 2: Pridajte dužinu do misy mixéra. Nasaďte veko a rozmixujte.
KROK 3: Dužinu preceďte cez jemné sito, aby ste odstránili semienka.
KROK 4: V miske zmiešajte cukor a agar.
KROK 5: Nalejte dužinu do hrnca spolu so zmesou cukru a agaru a citrónovou šťavou. Varte 30 sekúnd a miešajte metličkou. Nechajte dužinu vychladnúť.
KROK 6: Na plech na pečenie položte polovice melóna a zastabilizujte ich pomocou kruhu alebo hliníkovej fólie. Potom ich naplňte dužinou. Vložte do chladničky na 3 hodiny.
KROK 7: Polovice melóna nakrájajte na plátky a potom ich ozdobte nugetkami, aby ste vytvorili trompe-œil (ilúziu).
TIP: Ak chcete použiť agar s rozmixovanou ovocnou dužinou, zmiešajte približne 1 g agaru na 100 ml tekutiny, zmes zahrejte do varu, aby sa aktivovalo želírujúce činidlo, a potom ju nechajte vychladnúť, aby stuhla. Ovocie Trompe-l'oeil (ktoré klame oči) je jedným z najobľúbenejších japonských kulinárskych výtvorov.
Odporučené produkty