• Dezerty
  • 8.8.2024

Melónové želé - japonský recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Melounové želé.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
1 min

Suroviny

  • 1 stredne veľký červený melón (1 kg scedenej dužiny)
  • 100 g práškového cukru
  • 8 g agaru (4 vrecúška)
  • 1 citrón (šťava)
  • Čokoládové lupienky

KROK 1Rozrežte melón na polovicu a potom lyžicou vydlabte dužinu, pričom sa vyhnite prepichnutiu melóna, ktorý sa použije na uloženie zmesi. Vytlačte citrón.

KROK 2Pridajte dužinu do misy mixéra. Nasaďte veko a rozmixujte.

KROK 3Dužinu preceďte cez jemné sito, aby ste odstránili semienka.

KROK 4V miske zmiešajte cukor a agar.

KROK 5Nalejte dužinu do hrnca spolu so zmesou cukru a agaru a citrónovou šťavou. Varte 30 sekúnd a miešajte metličkou. Nechajte dužinu vychladnúť.

KROK 6Na plech na pečenie položte polovice melóna a zastabilizujte ich pomocou kruhu alebo hliníkovej fólie. Potom ich naplňte dužinou. Vložte do chladničky na 3 hodiny.

KROK 7Polovice melóna nakrájajte na plátky a potom ich ozdobte nugetkami, aby ste vytvorili trompe-œil (ilúziu).

TIP: Ak chcete použiť agar s rozmixovanou ovocnou dužinou, zmiešajte približne 1 g agaru na 100 ml tekutiny, zmes zahrejte do varu, aby sa aktivovalo želírujúce činidlo, a potom ju nechajte vychladnúť, aby stuhla. Ovocie Trompe-l'oeil (ktoré klame oči) je jedným z najobľúbenejších japonských kulinárskych výtvorov.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko