Najprv vymiešajte maslo, cukor, vanilkový cukor a žltka.
Nadstavec: Šľahač
Trvanie: 4 min Rýchlosť: V2
Pridajte hladkú múku.
Nadstavec: Šľahač
Trvanie: 2 min Rýchlosť: V2
Vypracované cesto zabalte do potravinovej fólie a nechte v chladičke približne 2-3h.
Po 2-3 h cesto rozdelte na 4 části. V malej miske si zmiešejte cukor a hladkú múku, málinko rozprašte na pracovnú dosku a rozvaľkajte jeden odkrojený kus. Cesto je krehké, třeba s nim pracovať opatrne.
Začněte s vykrajovaním. Vykrajovátko si po každom vykrojení namočte do múky.
Plech vymastiete kúskom masla a posypte múkou. Koláčiky pečte na 170-175°C po dobu 12-15 min. Třeba si ich sledovať, každá rúra je iná. Ak uvidíte jemný zlatistý nádych a z hora budú pekné makkučké, kľudne vyberajte.
Po upečenie natriete obľúbeným džemom a zlepte. Poprípade posypte práškovým cukrom.
Odporučené produkty