• Dezerty
  • 6.5.2021

Ľahká letná torta Pavlova pre začiatočníkov - recept pre Masterchef Grande QB813

Digital-Pavlova with red fruits-Pavlova aux fruits rouges_iStock-851904172.png
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
75 min

Suroviny

  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 90 g krupicového cukru
  • 90 g práškového cukru
  • 3 g vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky octu
  • 6 g kukuričnej múky
  • 284 ml husté šľahačky
  • 40 g krupicového cukru
  • 450 g malín alebo jahôd

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na šľahanie
image.png
POSTUP:

Príprava peny:

image.png


Rúru predhrejte na 110 °C.
Do nerezovej misy pridajte vaječný bielok a soľ.
Metlou šľahajte pri maximálnej rýchlosti 2 a pol minúty.
Za chodu pridajte krupicový cukor a nechajte zmes šľahať, kým nestuhne.
Znížte rýchlosť na 4, pridajte krupicový a práškový cukor a potom na 15 sekúnd zvýšte maximálnu rýchlosť.

Pomocou krúžku s priemerom 10 cm rozdeľte zmes na 8 pusiniek sploštených chrbtom lyžice.

image.png

Pečte asi 1 hodinu a 15 minút.
Vypnite rúru a nechajte v nej pusinky chladnúť 1 hodinu.
Položte ich na rošt bez papiera na pečenie.

Príprava šľahačkového krému:

Umyte misu a metličku na šľahanie a vložte ich na miesto v spotrebiči.
Nalejte do misy smotanu a cukor a šľahajte rýchlosťou 5 po dobu 30 sekúnd, pričom pozorne sledujte, keď krém začne tuhnúť.
Šľahačku uložte niekam do chladu, kým sa nepoužije.

Zostavenie:

Pusinku dajte na misu, navrstvite na ňu šľahačku a na vrch položte ovocie.

image.png


Aby ste mali tortu ešte lepšiu, pred podávaním ju na 1 hodinu vložte do chladničky.

TIP: ozdobte sezónnym ovocím (maliny, čučoriedky, jahody) a mandľovými lupienkami

Dobrú chuť!

image.png

image.png

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko