Ľahká letná torta Pavlova pre začiatočníkov - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
8
Náročnosť
ľahký
Príprava
10 min
Varenie
75 min
Suroviny
4 bielky
štipka soli
90 g krupicového cukru
90 g práškového cukru
3 g vanilkového extraktu
1/2 lyžičky octu
6 g kukuričnej múky
284 ml husté šľahačky
40 g krupicového cukru
450 g malín alebo jahôd
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a metlu na šľahanie POSTUP:
Príprava peny:
Rúru predhrejte na 110 °C. Do nerezovej misy pridajte vaječný bielok a soľ. Metlou šľahajte pri maximálnej rýchlosti 2 a pol minúty. Za chodu pridajte krupicový cukor a nechajte zmes šľahať, kým nestuhne. Znížte rýchlosť na 4, pridajte krupicový a práškový cukor a potom na 15 sekúnd zvýšte maximálnu rýchlosť.
Pomocou krúžku s priemerom 10 cm rozdeľte zmes na 8 pusiniek sploštených chrbtom lyžice.
Pečte asi 1 hodinu a 15 minút. Vypnite rúru a nechajte v nej pusinky chladnúť 1 hodinu. Položte ich na rošt bez papiera na pečenie.
Príprava šľahačkového krému:
Umyte misu a metličku na šľahanie a vložte ich na miesto v spotrebiči. Nalejte do misy smotanu a cukor a šľahajte rýchlosťou 5 po dobu 30 sekúnd, pričom pozorne sledujte, keď krém začne tuhnúť. Šľahačku uložte niekam do chladu, kým sa nepoužije.
Zostavenie:
Pusinku dajte na misu, navrstvite na ňu šľahačku a na vrch položte ovocie.
Aby ste mali tortu ešte lepšiu, pred podávaním ju na 1 hodinu vložte do chladničky.
TIP: ozdobte sezónnym ovocím (maliny, čučoriedky, jahody) a mandľovými lupienkami
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.