• Dezerty
  • 3.2.2025

Kukuričný chlieb s medom a maslom - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Kukuřičný chléb s medem a máslem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 120 g mäkkého masla
  • 2 vajcia
  • 70 g trstinového cukru
  • 30 g medu
  • 1 vanilkový struk
  • 50 g kukuričnej múky
  • 100 g pšeničnej múky typu T45
  • 3 g kypriaceho prášku
  • 120 g mäkkého masla
  • 2 polievkové lyžice medu

KROK 1: Maslo rozpustite, kým nie je tekuté, ale nie príliš horúce.

KROK 2: Vajcia, cukor, med a vyškrabaný vanilkový struk vyšľahajte v miske. Keď je zmes biela a spenená, pridajte maslo. Miešajte do hladka.

KROK 3: V ďalšej nádobe zmiešajte kukuričnú múku, pšeničnú múku a prášok do pečiva. Do cesta pridajte múku a premiešajte.

KROK 4: Z mastného papiera vystrihnite kruh vo veľkosti dna formy na pečenie. Umiestnite ho na dno maslom vymastenej formy a potom do nej nalejte cesto.

KROK 5: Formu vložte do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.

KROK 6: Medzitým si pripravte medové maslo. Mäkké maslo zmiešajte s medom. Odložte bokom.

KROK 7: Keď je kukuričný chlieb upečený, nechajte ho pred vybratím z formy vychladnúť. Nakrájajte na štvrtiny a potrite ich medovým maslom.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko