• Dezerty
  • 5.4.2024

Künefe

Künefe.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
45 min

Suroviny

  • 400 g práškového cukru
  • 40 cl vody
  • 1 citrón (kôra a dužina)
  • 1 škoricová tyčinka
  • 400 g nití kadaïf (1 balenie)
  • 200 g roztopeného masla
  • 300 g mozzarelly, nesolenej a pomačkanej vidličkou
  • 40 g drvených pistácií

Najskôr pripravte sirup: v rajnici priveďte do varu vodu a biely cukor s kôrou a jadrom z citróna a škoricovou tyčinkou. Keď voda zovrie, nechajte ju variť 5 minút. Potom sirup odložte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Predhrejte rúru na 200 °C.

Panvicu s priemerom 28 cm vymažte maslom.

Prstami jemne rozvoľnite pramene kadaïfu, aby ste ich zjemnili. V miske zmiešajte kadaïf s rozpusteným maslom. Polovicu zmesi rovnomerne rozotrite na panvicu.

Maslovú vrstvu kadaifu posypte syrom. Zakryte zvyškom kadaïfu a popritláčajte dlaňami.

Vložte panvicu do rúry a ak používate panvicu Ingenio, odoberte rukoväť.

Künefe pečte 40 minút pri 200 °C, kým nebude mať krásnu zlatistú farbu.

Künefe vyberte z rúry a ešte horúci rovnomerne pokvapkajte vychladnutým sirupom. Nechajte 5 – 6 minút stáť, aby sirup vsiakol.

Posypte künefe rozdrvenými pistáciami a podávajte teplý.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko