• Dezerty
  • 6.5.2021

Krehké cesto ako základ pre sladké i slané koláče - recept pre Masterchef Grande QB813

1.png
Počet osob
Počet osôb
20
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

Na 350g korpus:

  • 200 g múky
  • 100 g masla
  • 5 cl vody
  • štipku soli

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na miesenie
image.png
POSTUP:

Múku, maslo a soľ dajte do nerezovej misy.
Nasaďte metlu na miesenie, veko a zapnite prístroj na 2 minúty postupne na rýchlosti 1 až 3.
Potom mixujte rýchlosťou 2 a pridávajte vodu.
Nechajte bežať ešte cca minútu, kým sa z cesta nevytvorí gule.
Zakryte ho a pred vyvaľkaním a pečením nechajte aspoň hodinu odpočívať na chladnom mieste.

Tip: Na výrobu dvoch 350 g korpusov zdvojnásobte množstvo ingrediencií a postupujte podľa pokynov vyššie.

Naplňte obľúbenú náplň a pečte na 180 stupňov asi 8 minút.
Skúste namiesto klasickej náplne s jablkami koláč aj na slano - Quiche.

image.png

image.png

Odporučené produkty





Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko