• Rady & Tipy
  • 24.3.2021

Jednoduché recepty pre tyčový mixér

tefal_FB_1200x628_InfinyForce_SK.png

Máte chuť na krémovú polievku, dokonale hladkú a nadýchanú zemiakovú kašu alebo smoothie? V tom prípade potrebujete mať tyčový mixér, ktorý patrí k všestranným pomocníkom v kuchyni. Aby ste pri varení dosiahli skutočne dokonalé výsledky, poradíme vám, ako vybrať najlepší tyčový mixér, ktorý spraví väčšinu práce za vás. Taktiež vám dáme tipy na to, aké recepty môžete s pomocou tyčového mixéru pripraviť.

Výber tyčového mixéru: Najdôležitejšia je rýchlosť a sila

Máte v pláne, že by ste si zaobstarali nový tyčový mixér? V tom prípade by ste mali v predstihu vedieť, podľa čoho by ste ho mali vyberať. Jedine tak si kúpite perfektný kuchynský nástroj, ktorý budete pravidelne používať na rôzne recepty - od prípravy polievok a omáčok, cez kaše a smoothie, až po majonézu alebo dip.
K čomu tyčový mixér - taktiež nazývaný ako ponorný, slúži? Dokáže do hladka mixovať polievky a omáčky, vyšľahať smotanu alebo nasekať cibuľu, orechy alebo bylinky. A to presne do konzistencie, do ktorej potrebujete. Aby toto všetko tyčový mixér zvládol na sto percent, potrebujete ho vyberať s ohľadom na jeho rýchlosť a silu.
 
Dokonalé výsledky aj u najtvrdších surovín zaistí ponorný mixér Infiny Force Pro 5v1vďaka technológii Powelix Life. Dosahuje vysoký výkon 1200 W. Tento šikovný kuchynský pomocník, ktorý vám skvele padne do ruky, má navyše tlačidlo, pomocou ktorého môžete upravovať rýchlosť mixovania.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life.jpg
Tyčový mixér s príslušenstvom sa vyrovná kuchynskému robotovi

Ak chcete do svojej kuchyne ten najlepší tyčový mixér, zaobstarajte si tento kuchynský elektrospotrebič rovno s celým príslušenstvom. Ponorný mixér Infiny Force Pro 5v1 je vybavený sekáčikom, šľahacou metličkou, nadstavcom na pyré a ochrannými nádobami. Vďaka svojmu bohatému príslušenstvu sa vyrovná kuchynskému robotovi.
 
Tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 vyniká taktiež vysoko výkonnými nožmi s titánovým povrchom Powelix Life, ktoré majú výnimočne dlhú životnosť. Práve preto vám tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 vydrží v porovnaní s ostatnými tyčovými mixérmi až dvakrát dlhšie.

Recepty pre tyčový mixér

Receptov, ktoré si môžete pripraviť za asistencie tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1 je nekonečne veľa. Či už ide o lahodné domáce polievky a omáčky, pyré, pesto, salsu, smoothie alebo majonézu. Pre inšpiráciu vám prinášame niekoľko receptov, ktoré vďaka tyčovému mixéru Infiny Force Pro 5v1 zvládnete ľavou zadnou.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 2.jpg

Domáca majonéza je s tyčovým mixérom jednoduchá záležitosť

Dali by ste si domácu majonézu, ktorá skvele chutí? S pomocou tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1 ju zvládnete spraviť v priebehu chvíľky a potom ju môžete ihneď servírovať. Čo všetko budete pre prípravu najlepšej domácej majonézy tyčovým mixérom potrebovať vám poradíme v dnešnom recepte: 
 
●  2 žĺtky
●  150 ml slnečnicového alebo repkového oleja
●  1 lyžicu dijónskej horčice
●  šťavu z polovice citrónu
●  soľ a čierne korenie na dochutenie
 
Výroba domácej majonézy s pomocou tyčového mixéru je veľmi jednoduchá záležitosť. Ako na to? Pripravte si tyčový mixér a vysokú mixovaciu nádobu valcovitého tvaru. Do tejto nádoby dajte žĺtky, olej, horčicu a citrónovú šťavu. Následne do mixovacej nádoby vložte tyčový mixér (buď s mixovacím nástavcom alebo s nástavcom na šľahanie), ktorý zapnete na najvyšší výkon a pomaly sa s ním pohybujte smerom hore. V priebehu niekoľkých desiatok sekúnd budete mať hotovú výbornú majonézu, ktorú ešte na záver podľa chuti osoľte a okoreňte čiernym korením.

S tyčovým mixérom zvládnete aj smoothie

Ak máte chuť na smoothie, tak s tyčovým mixérom si ho dokážete pripraviť z akejkoľvek zeleniny alebo ovocia. Podstatné je, aby ingrediencie, ktoré si zvolíte, nezaberali viac než tri štvrtiny výšky mixovacej nádoby. V momente, kedy vybrané ingrediencie na smoothie vložíte do nádoby, začnete ponorným mixérom mixovať na najnižšiu rýchlosť. Túto rýchlosť postupne zvyšujte, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu smoothie.
 
Z akých ingrediencií si môžete smoothie s tyčovým mixérom pripraviť? Napríklad z hrnčeka čerstvých jahôd, 150 ml mlieka a lyžičky medu. Chutiť vám bude aj smoothie z 1 banánu, 1 kiwi, lyžičky chia semienok a 100 ml mandľového mlieka. Vyskúšajte taktiež smoothie z 1 hrsti čerstvých špenátových listov, 1 menšieho jablka, 1 polovice pomaranča, 4 ružičiek brokolice a 1 polovice mrkvy, ktoré môžete prípadne nariediť vodou.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 3.jpg

Krémová polievka z červenej šošovice: Najlepšia vďaka tyčovému mixéru

Máte chuť na krémovú polievku? Môžete si ju dopriať práve vďaka tyčovému mixéru Infiny Force Pro 5v1. Vyskúšajte napríklad krémovú polievku z červenej šošovice. Čo všetko na jej prípravu potrebujete? 

●  125 g červenej šošovice
●  1 strednú cibuľu
●  2 strúčiky cesnaku
●  200 ml kokosového mlieka
●  400 ml vody
●  1 cm olúpaného zázvoru
●  0,5 lyžičky kari
●  soľ a čierne korenie na dochutenie
●  1 lyžicu slnečnicového oleja
 
Na slnečnicovom oleji najskôr orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a na pásiky nakrájaný zázvor. Následne pridajte kari. K zmesi prisypte červenú šošovicu a zalejte 400 mililitrami vody. Keď sa červená šošovica uvarí, polievku rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém. Potom do nej pridajte kokosové mlieko a podľa chuti osoľte a okoreňte čiernym korením.

Na zemiakovú kašu použite tyčový mixér s nadstavcom na pyré

Ako na dokonalú zemiakovú kašu? Pripravíte ju pomocou tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1, pri ktorom použijete nadstavec na pyré. Je potrebné zemiaky “rozmačkať”, aby sa uvoľnil škrob a následne sa všetko krásne spojilo s mliekom a maslom. Zemiakovú kašu máte s pomocou tyčového mixéru hotovú v priebehu niekoľkých sekúnd. Stačí, ak uvarené zemiaky osolíte, pridáte do nich niekoľko plátkov masla a zalejete ich vlažným mliekom. Vznikne vám zemiaková kaša, ktorá bude dokonale hladká a nadýchaná. Ak budete chcieť, aby bola zemiaková kaša redšia, pridajte do nej viac mlieka.

Tycovy mixer InfinyForce Pro od Tefal - Powelix Life 4 bramborova kaše.jpg

Šľahačka tyčovým mixérom Infiny Force Pro 5v1: Výsledok je dokonalý

Tento tyčový mixér od Tefalu zvládne v priebehu chvíľky aj vynikajúcu šľahačku. Ako ju správne pripraviť? V tomto prípade zase použijete šľahaciu metličku. Aby vám vznikla dokonalá šľahačka, je dôležité, aby ste použili kvalitnú smotanu na šľahanie, ktorá bude mať minimálny podiel tuku 33 %.
 
Tyčovým mixérom Infiny Force Pro 5v1 šľahajte najskôr smotanu vo vysokej mixovacej nádobe pozvoľna. Keď smotana zhustne, tak zapnite mixér na maximum. Keď smotanu vyšľaháte až bude takmer pevná, otáčky znížte a šľahačku už len došľahajte.

Pyré s tyčovým mixérom? Vďaka špeciálnemu nadstavcu na pyré

Viete, že mixér Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu obsahuje taktiež špeciálny nadstavec na pyré? Tento nadstavec využíva metódu pretlačovania, nie sekania. Práve preto mixér Infiny Force Pro 5v1, ktorý má nadstavec na pyré, využijete k príprave ovocných, či zeleninových pyré alebo detskej stravy. Dali by ste si napríklad jablkové pyré? Potrebujete na to nasledujúce ingrediencie:
 
●  4 jablká
●  3 lyžice javorového sirupu
●  štipku soli
 
Jablká ošúpte, nakrájajte na kúsky a dajte variť do vody s troškou soli. Jablká varte do zmäknutia približne 15 minút, potom ich vypnite. Jablká následne rozmixujte ponorným mixérom na hladké pyré, ktoré dochuťte javorovým sirupom. Jablkové pyré servírujte ešte horúce do malých misiek. Na posypanie môžete použiť škoricu a na dozdobenie plátky čerstvých jabĺk.

Odporučené produkty


Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko