KROK 1: Tento recept vyžaduje základnú prípravu: odpaľované cesto (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.
KROK 2: Rúru predhrejte na 180 °C.
KROK 3: Odpaľovaným cestom naplňte cukrárske vrecko so 10 mm špičkou.
KROK 4: Na plech vystlaný papierom na pečenie vyformujte z odpaľovaného cesta hada, pričom vytvorte 3 pramene (2 pramene vedľa seba a potom jeden na vrchu uprostred).
KROK 5: Pečte 28 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.
KROK 6: Nalejte smotanu do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Počas miešania postupne pridávajte cukor. Skontrolujte konzistenciu krému.
- Nadstavec: Flex metla
1. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V3
2. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V5
KROK 7: Hada pozdĺžne rozrežte na polovicu. Položte ho na tanier a na spodok hada dajte lyžicu džemu. Jahody nakrájajte ostrým nožom na hrúbku 2 mm od vrchu po spodok. Jahody rozložte na spodnú časť hada, pritlačte ich k sebe, aby ste vytvorili dojem hadích šupín, a potom na ne rozotrite polovicu krému. Na krém položte druhú časť eclair. Zakryte zvyšným krémom a zopakujte postup s jahodami. Jahodu so stopkou položte tak, aby sa odkryla hlava hada, a prilepte ju trochou džemu, aby zostala na mieste. Urobte rezy, aby ste vytvorili jazyk a oči.
Odporučené produkty