• Dezerty
  • 5.4.2024

Jahodové koláčiky eclairs v tvare hada - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Jahodové eclairs ve tvaru hada.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
45 min

Suroviny

  • 1 odpaľované cesto (6 osôb)
  • 150 g 35 % smotany
  • 10 g práškového cukru
  • 50 g jahodového džemu
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 1 veľká jahoda so stopkou

KROK 1: Tento recept vyžaduje základnú prípravu: odpaľované cesto (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.

KROK 2: Rúru predhrejte na 180 °C.

KROK 3: Odpaľovaným cestom naplňte cukrárske vrecko so 10 mm špičkou.

KROK 4: Na plech vystlaný papierom na pečenie vyformujte z odpaľovaného cesta hada, pričom vytvorte 3 pramene (2 pramene vedľa seba a potom jeden na vrchu uprostred).

KROK 5: Pečte 28 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.

KROK 6: Nalejte smotanu do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Počas miešania postupne pridávajte cukor. Skontrolujte konzistenciu krému.

- Nadstavec: Flex metla 

1. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V3 

2. Doba trvanie: 30 s Rýchlosť: V5

KROK 7: Hada pozdĺžne rozrežte na polovicu. Položte ho na tanier a na spodok hada dajte lyžicu džemu. Jahody nakrájajte ostrým nožom na hrúbku 2 mm od vrchu po spodok. Jahody rozložte na spodnú časť hada, pritlačte ich k sebe, aby ste vytvorili dojem hadích šupín, a potom na ne rozotrite polovicu krému. Na krém položte druhú časť eclair. Zakryte zvyšným krémom a zopakujte postup s jahodami. Jahodu so stopkou položte tak, aby sa odkryla hlava hada, a prilepte ju trochou džemu, aby zostala na mieste. Urobte rezy, aby ste vytvorili jazyk a oči.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko