KROK 1: Tento recept si vyžaduje dve základné prípravy: sladké cesto (6 osôb) a ganáš (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.
KROK 2: Do obdĺžnikovej formy vystlanenej potravinárskou fóliou nalejte ganáš v hrúbke 0,5 cm. Odložte na 2 hodiny do chladničky.
KROK 3: Rúru predhrejte na 170 °C.
KROK 4: Rovnomerne rozdeľte sladké cesto do foriem na koláčiky (približne 60 g na formu). Pečte 18 minút.
KROK 5: Nechajte vychladnúť na mriežke a potom vyberte z koláčových foriem. Recept vystačí na prípravu 10 koláčikov.
KROK 6: Na pracovnej ploche zmiešajte marcipán a potravinárske farbivo, aby ste získali oranžovú farbu na syr čedar v hamburgeri. Pracovnú plochu posypte trochou kukuričnej múky. Pomocou valčeka vyvaľkajte marcipán na hrúbku 2 mm. Nakrájajte ho na 6 cm štvorce.
KROK 7: Pripravte zostavu hamburgeru. Prekrojte koláčiky na polovicu. Pomocou 6 cm vykrajovača na cesto nakrájajte ganáš na 10 kotúčov.
KROK 8: Na základ koláčika položte koliesko polevy ganáš. Pokračujte v zostavovaní hamburgeru tak, že na vrch položíte marcipánový „čedar“, potom nakrájané jahody a nakoniec mätu, ktoré vytvoria ilúziu paradajok a šalátu.
Odporučené produkty