• Dezerty
  • 5.4.2024

Hamburgerové cupcakes - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Burgerové cupcaky.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
43 min

Suroviny

  • 1 sladké koláčové cesto (6 osôb)
  • 1 ganáš (6 osôb)
  • 250 g marcipánu
  • Žlté potravinárske farbivo
  • Červené potravinárske farbivo
  • 20 čerstvých jahôd
  • 30 nadrobno nasekaných lístkov mäty

KROK 1: Tento recept si vyžaduje dve základné prípravy: sladké cesto (6 osôb) a ganáš (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.

KROK 2: Do obdĺžnikovej formy vystlanenej potravinárskou fóliou nalejte ganáš v hrúbke 0,5 cm. Odložte na 2 hodiny do chladničky.

KROK 3: Rúru predhrejte na 170 °C.

KROK 4: Rovnomerne rozdeľte sladké cesto do foriem na koláčiky (približne 60 g na formu). Pečte 18 minút.

KROK 5: Nechajte vychladnúť na mriežke a potom vyberte z koláčových foriem. Recept vystačí na prípravu 10 koláčikov.

KROK 6: Na pracovnej ploche zmiešajte marcipán a potravinárske farbivo, aby ste získali oranžovú farbu na syr čedar v hamburgeri. Pracovnú plochu posypte trochou kukuričnej múky. Pomocou valčeka vyvaľkajte marcipán na hrúbku 2 mm. Nakrájajte ho na 6 cm štvorce.

KROK 7: Pripravte zostavu hamburgeru. Prekrojte koláčiky na polovicu. Pomocou 6 cm vykrajovača na cesto nakrájajte ganáš na 10 kotúčov.

KROK 8: Na základ koláčika položte koliesko polevy ganáš. Pokračujte v zostavovaní hamburgeru tak, že na vrch položíte marcipánový „čedar“, potom nakrájané jahody a nakoniec mätu, ktoré vytvoria ilúziu paradajok a šalátu.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko