KROK 1: Zahrejte kastról na strednom ohni, následne pridajte čerešne a cukor. Varte 10 minút, občas miešajte, kým sa čerešne skaramelizujú. Odstavte z ohňa a pridajte rum. Odložte bokom a umyte kastról.
KROK 2: Maslo rozpustite v malej nádobe.
KROK 3: Predhrejte rúru na 160°C.
KROK 4: V miske zmiešajte vajcia a cukor, kým zmes nebude hladká. Pridajte rozpustené maslo. Prisypte mandľový prášok, múku a skaramelizované čerešne.
KROK 5: Cesto nalejte do vymasteného kastrólu.
KROK 6: Povrch posypte sekanými mandľami a pečte 35 minút.
KROK 7: Keď je torta upečená, nechajte ju vychladnúť v kastróli, potom ju dokončite práškovým cukrom.
KROK 8: Užite si teplú alebo úplne vychladnutú.
TIP: Zneužívanie alkoholu je nebezpečné pre vaše zdravie, pite zodpovedne. Ak sa chcete vyhnúť alkoholu, rum môžete nahradiť vanilkovým alebo mandľovým extraktom. Ak nemáte čerstvé čerešne, môžete použiť mrazené. Fondánová torta s čerešňami a mandľami je gurmánsky koláč, ktorý dokonale ladí s hrnčekom čaju alebo kávy.
Odporučené produkty