• Dezerty
  • 3.10.2025

Fondánová torta s čerešňami a mandľami - Tefal Ingenio 2024

Fondánový dort s třešněmi a mandlemi.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
45 min

Suroviny

  • 300 g vykôstkovaných čerešní
  • 100 g cukru
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 160 g masla
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 140 g mandľového prášku
  • 60 g múky
  • 20 g sekaných mandlí
  • 1 polievková lyžica práškového cukru

KROK 1Zahrejte kastról na strednom ohni, následne pridajte čerešne a cukor. Varte 10 minút, občas miešajte, kým sa čerešne skaramelizujú. Odstavte z ohňa a pridajte rum. Odložte bokom a umyte kastról.

KROK 2Maslo rozpustite v malej nádobe.

KROK 3Predhrejte rúru na 160°C.

KROK 4V miske zmiešajte vajcia a cukor, kým zmes nebude hladká. Pridajte rozpustené maslo. Prisypte mandľový prášok, múku a skaramelizované čerešne.

KROK 5Cesto nalejte do vymasteného kastrólu.

KROK 6Povrch posypte sekanými mandľami a pečte 35 minút.

KROK 7Keď je torta upečená, nechajte ju vychladnúť v kastróli, potom ju dokončite práškovým cukrom.

KROK 8Užite si teplú alebo úplne vychladnutú.

TIP: Zneužívanie alkoholu je nebezpečné pre vaše zdravie, pite zodpovedne. Ak sa chcete vyhnúť alkoholu, rum môžete nahradiť vanilkovým alebo mandľovým extraktom. Ak nemáte čerstvé čerešne, môžete použiť mrazené. Fondánová torta s čerešňami a mandľami je gurmánsky koláč, ktorý dokonale ladí s hrnčekom čaju alebo kávy.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko