• Rady & Tipy
  • 11.1.2022

Fitness recepty - kompletné #tefalfitmenusk od šéfkuchára Martina Kolníka

fitmenu-SK_te-blog_1200x675px.jpg

Chudnutie, viac pohybu, alebo jednoducho spevnenie a vyrysovanie postavy sú tradičnými témami novoročných predsavzatí, ktoré si donekonečna stanovujeme, avšak bez valného výsledku. Ako si s nimi lepšie poradiť, aby sme ich ideálne udržali až do príchodu ďalšieho roka? Šéfkuchár Martin Kolník pripravil celodenné menu s fitness receptami, ktoré vás po Vianociach vrátia do formy.

Dostať sa na optimálnu váhu dnes už nesúvisí iba s krásnou a štíhlou líniou, ale predovšetkým s dlhodobo udržateľnými stravovacími návykmi, pomocou ktorých sa dostanete na svoju optimálnu váhu, posilníte imunitný systém a rozjasníte pleť, a posilníte vlasy aj nechty. Skrátka sa dostanete do skvelej žiarivej kondície. Rozhodne je dobré vytvoriť si plán chudnutia, ktorý bude pre nás príjemný a dokážeme ho naplniť. Nie je nič horšie ako nasadiť latku tak vysoko, aby nás naša frustrácia odradila od akejkoľvek zmeny.

Úprava jedálnička je tým najdôležitejším faktorom počas chudnutia. „Pitný režim, konzumácia ovocia, zeleniny, strukovín a chudého mäsa, obmedzenie tukov a soli je základ každého efektívneho chudnutia. Samozrejme úprava potravín je veľmi dôležitá a často vás odradí zložitá príprava jedál. Teraz ale existuje množstvo pomocníkov v kuchyni, ktorí doslova všetko zariadia za vás. Ideálnymi partnermi počas zhadzovania nadváhy môžu byť multifunkčné produkty, ktoré ponúkajú celú škálu zdravých príprav pokrmov, bez nutnosti pridávať veľké množstvo tukov,“ hovorí nutričný špecialista Petr Havlíček. Napríklad Easy Fry Grill & Steam alebo Easy Fry Oven & Grill značky Tefal sú kompaktné dizajnové spotrebiče, ktoré v sebe kombinujú hneď niekoľko funkcií zdravej úpravy jedla: pečú, grilujú, fritujú horúcim vzduchom a varia v pare.

Suroviny je možné upravovať s malým alebo vôbec žiadnym množstvom tuku, na kvalite jedál to však neuberá. Naopak, hranolky alebo kuracie nugety v teplovzdušnej fritéze sú vynikajúce a rozhodne sú čo do množstva kalórií a nežiaduceho cholesterolu na minimálnych hodnotách. Easy Fry Grill & Steam má navyše funkciu varenia v pare, s objemom nádrže 1,1 l poskytuje až 85 minút nezávislej prevádzky!

Fitness recepty podľa šéfkuchára Martina Kolníka

Grilované kuracie balotínky, ružičkový kel s bylinkami, pečené zemiaky, omáčka z červenej papriky

Filet zo pstruha, zapekané avokádo so zeleninou, tlačená mrkva, bylinkový olej

Plnená morčacia roláda s bazalkou a mozzarelou, pečená tekvica, šampiňónové ragú

Cviklové brownies

Správna skladba jedálnička je ďalším dôležitým bodom zdravej diéty, kombinácia grilovanej alebo dusenej zeleniny s pečeným mäsom je top a so spomínanými pomocníkmi v kuchyni sa môže stať dennou rutinou. S trochou olivového oleja vykúzlite jedlo, na ktorom si bude pochutnávať celá rodina alebo partia priateľov.

So zdravou stravou idú kilá dole samé, aby sme boli dokonale fit, nesmieme zanedbávať ani pohyb na čerstvom vzduchu. Ten okysličuje organizmus a napomáha správnej funkcii srdca a ciev. A dostatok času pre pobyt vonku nám zaistí Easy Fry Grill & Steam, Easy Fry Oven & Grill - v nich sa jedlo upraví za zlomok času oproti iným spotrebičom, nemusí sa nahrievať, varí už od okamihu zapnutia zvoleného programu. Menej času v kuchyni, viac času na pohyb vonku s priateľmi a rodinou. Taký by mal byť celý rok 2022.

A keď krásni, tak kompletne! Budeme sa skvele cítiť, ale aj perfektne vyzerať, a k tomuto novému pocitu určite patrí aj dokonalý outfit. Máme pre vás tip, ktorý vám opäť ušetrí čas a vaše šaty pripraví za vás – bez žehlenia. Tefal Care For You, samožehliaca skriňa, ktorá nielen vyrovná každý záhyb na košeli či blúzke, ale tiež bielizeň zbaví zápachu silou pary a dezinfikuje UV žiarením, čím eliminuje 99,99% baktérií, vírusov a nežiaducich látok.

Deň s Tefalom - @stylemon.blog a výživový poradca Petr Havlíček #TefalFitMenuSK

Lenka Madlenova @stylemon.blog: "Mala som možnosť vyskúšať teplovzdušnú fritézu Easy Fry Grill & Steam a výsledok bol úplne ohromujúci.

Inšpirovala som sa fit receptami od Martina Kolnika.

A jeden z nich som prevarila a musím povedať že vďaka tejto teplovzdušnej fritéze to bola úplná hračka.

Ďalším skvelým pomocníkom je samožehlička Tefal Care For You ktorá mi vyžehlila outfit na fotenie, počas ktorého som si pripravovala desiatu

a potom ešte vydezinfikovala hračky našich psích miláčikov.

Viac času na partnera, na seba a našich miláčikov, to nás baví.

Chcete vyhrať Easy Fry Grill & Steam?

Inšpirujte sa a sledujte profil @tefalsk, vyfoťte Fit recept označte #TefalFitMenusk a vyhrajte!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko