• Dezerty
  • 23.4.2024

Dvojfarebná káva a čokoládová panna cotta - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Dvoubarevná kávovo-čokoládová panna cotta.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
48 min

Suroviny

  • 100 cl 35 %-nej smotany
  • 10 cl plnotučného mlieka
  • 50 g práškového cukru
  • 6 g agar-agaru (3 vrecúška)
  • 8 g instantnej kávy
  • 150 g tmavej čokolády na varenie
  • 10 g horkého kakaového prášku

KROK 1Podľa tohto receptu pripravíte približne 8 panna cott.

KROK 2Do hrnca nalejte smotanu, mlieko, cukor a agar-agar. Priveďte do varu na miernom ohni a miešajte špachtľou 1 minútu.

KROK 3Tekutinu nalejte do misy mixéra. Zatvorte veko a mixujte 1 minútu na minimálnej rýchlosti.

KROK 4Polovicu zmesi nalejte do nádoby na čokoládovú vrstvu. Odstavte, kým pripravíte kávovú vrstvu.

KROK 5Druhú polovicu nechajte v miske mixéra a pridajte instantnú kávu. Zatvorte veko a 30 sekúnd mixujte na minimálnej rýchlosti.

KROK 6Zmes nalejte do formičiek, naplňte ich do polovice a nechajte kávovú vrstvu 20 minút chladiť v chladničke.

KROK 7Bez toho, aby ste misu umyli, pridajte druhú polovicu zmesi s nasekanou čokoládou a kakaom.

KROK 8Zatvorte veko a 1 minútu mixujte na minimálnej rýchlosti.

KROK 9Opatrne nalejte na kávovú panna cottu a pred podávaním vložte ramekiny na 2 hodiny do chladničky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko