• Dezerty
  • 2.10.2025

Dubajské čokoládové sušienky - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Dubajské čokoládové sušenky.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 30 g kadayif
  • 100 g pistáciová pasta
  • 225 g tmavá múka
  • 60 g maizena
  • 1,5 lyžičky prášok do pečiva
  • 125 g mäkké maslo
  • 110 g hnědý cukor
  • 1 veľké vajce, rozmiešané
  • 160 g čokoládové hoblinky

KROK 1Umiestnite kadayif do misy prístroja na praženie. Spustite proces varenia.

KROK 2Keď je kadayif upražený, nechajte ho vychladnúť a potom ho premiešajte s pistáciovou pastou. Zmes vytvarujte do malých guľôčok. Odložte.

KROK 3Zmiešajte múku, maizenu a prášok do pečiva v miske. Odložte.

KROK 4Do inej misky nalejte mäkké maslo, potom hnedý cukor. Pomocou metly premiešajte, aby ste získali veľmi mäkkú textúru. Postupne pridávajte vajce do masla a cukru. Mali by ste získať mäkkú textúru.

KROK 5Vmiešajte zmes múky/škrobu/kvasíc pomocou stierky, kým nezískate jemné cesto. Pridajte čokoládové hoblinky a miešajte, aby ste ich začlenili bez prepracovania cesta.

KROK 6Vytvarujte cesto do guľôčok s hmotnosťou okolo 65 g, potom ich jemne sploštite. Umiestnite guľôčku kadayifu a pistácie do stredu každého splošteného cesta. Uzavrite cesto okolo guľôčky kadayifu a pistácie a uistite sa, že okraje sú uzavreté, aby stred zostal vnútri.

KROK 7Umiestnite sušienky, pričom ich dobre rozdeľte, do prístroja vybaveného plechom. Spustite proces varenia.

KROK 8Po uvaření nechajte sušienky vychladnúť 5 minút. Užite si to!

TIP: Pre extra lahodný dotyk môžete ponoriť svoje sušienky do roztopenej mliečnej čokolády pred podávaním. Nechajte čokoládovú polevu mierne stvrdnúť pred vychutnávaním.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko