• Dezerty
  • 6.5.2021

Domáce malinové marshmallows - recept pre Masterchef Grande QB813

Digital-RASPBERRY_MARSHMALOW.png
Počet osob
Počet osôb
10
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
60 min

Suroviny

Na cca 70 marshmallow kociek:

Na marshmallow:

  • 500 g + 35 g krupicového cukru
  • 70 g glukózy
  • 15 cl vody
  • 12 veľkých plátkov želatíny
  • 180 g bielkov
  • 100 g drene z malín
  • Cukrářský teplomer

Na obalenie:

  • 50 g kukuričnej múky
  • 60 g práškového cukru

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu, metlu na šľahanie
image.png
POSTUP:

Želatínu namočte do studenej vody.
500 g krupicového cukru, glukózu a vodu dajte variť do veľkého hrnca na silný plameň.
Medzitým nalejte bielka a 35 g cukru do nerezovej misy vybavenej metlou na šľahanie.
Keď sirup v hrnci dosiahne teplotu 110 °C, prepnite mixér na rýchlosť 6, aby ste dosiahli pevnú penu.
Keď má sirup teplotu 130 °C, vypnite plameň a vmiešajte scedené želatínové pláty, potom touto zmesou zalejte do peny vyšľahané vajcia.
Zapnite rýchlosť 4, potom postupne pridávajte ovocnú dreň.
Miešajte, kým zmes nevychladne a mierne nestuhne.
Zmes nalejte do vymastenej obdĺžnikovej formy a nechajte aspoň 1 hodinu odstáť v chladničke.
Marshmallow nakrájajte na malé kocky a obaľte ich v zmesi práškového cukru a kukuričného škrobu.
Nechajte vysušiť na mriežke.

image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko