Domáce malinové marshmallows - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
10
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
20 min
Varenie
60 min
Suroviny
Na cca 70 marshmallow kociek:
Na marshmallow:
500 g + 35 g krupicového cukru
70 g glukózy
15 cl vody
12 veľkých plátkov želatíny
180 g bielkov
100 g drene z malín
Cukrářský teplomer
Na obalenie:
50 g kukuričnej múky
60 g práškového cukru
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu, metlu na šľahanie POSTUP:
Želatínu namočte do studenej vody. 500 g krupicového cukru, glukózu a vodu dajte variť do veľkého hrnca na silný plameň. Medzitým nalejte bielka a 35 g cukru do nerezovej misy vybavenej metlou na šľahanie. Keď sirup v hrnci dosiahne teplotu 110 °C, prepnite mixér na rýchlosť 6, aby ste dosiahli pevnú penu. Keď má sirup teplotu 130 °C, vypnite plameň a vmiešajte scedené želatínové pláty, potom touto zmesou zalejte do peny vyšľahané vajcia. Zapnite rýchlosť 4, potom postupne pridávajte ovocnú dreň. Miešajte, kým zmes nevychladne a mierne nestuhne. Zmes nalejte do vymastenej obdĺžnikovej formy a nechajte aspoň 1 hodinu odstáť v chladničke. Marshmallow nakrájajte na malé kocky a obaľte ich v zmesi práškového cukru a kukuričného škrobu. Nechajte vysušiť na mriežke.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.