KROK 1: Rúru predhrejte na 180 °C.
KROK 2: Do misy mixéra nalejte v správnom poradí vajcia, mlieko, olej, kakaový prášok, cukor, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ a potom pridajte veľmi horúcu vodu. Zatvorte veko a mixujte 1 minútu na minimálnej rýchlosti.
KROK 3: Pomocou stierky oškrabte boky a v prípade potreby znovu spustite program. Mali by ste získať hladké cesto.
KROK 4: Formu na koláč s priemerom 26 cm vymastite maslom a vysypte zmesou.
KROK 5: Koláč pečte 30 minút. Skontrolujte, či je upečený, a v prípade potreby upravte čas v závislosti od vašej rúry.
KROK 6: Vyklopte ho z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.
KROK 7: Do misky mixéra vložte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. V hrnci na miernom ohni priveďte smotanu do varu a potom ju nalejte do misky mixéra. Nechajte 1 minútu odstáť. Zatvorte veko a 30 sekúnd mixujte pri minimálnej rýchlosti.
KROK 8: Pomocou stierky oškrabte boky a v prípade potreby znovu spustite program. Zmes by mala byť hladká.
KROK 9: Ganache odložte na tanier, aby sa rýchlo vychladil v chladničke. Pomocou špachtle miešajte, kým sa nedosiahne správna konzistencia.
KROK 10: Pomocou vrecúška s ryhovanou špičkou ozdobte vrch koláča.
Odporučené produkty