• Dezerty
  • 23.4.2024

Čokoládový koláč s ganache - recept pre varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Čokoládový dort s ganache.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
32 min

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 80 g rastlinného oleja
  • 50 g horkého kakaového prášku
  • 120 g práškového cukru
  • 210 g múky
  • 6 g kypriaceho prášku
  • 4 g sódy na pečenie
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 15 cl teplej vody
  • 230 g 35 %-nej smotany
  • 250 g tmavej čokolády na varenie

KROK 1Rúru predhrejte na 180 °C.

KROK 2Do misy mixéra nalejte v správnom poradí vajcia, mlieko, olej, kakaový prášok, cukor, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ a potom pridajte veľmi horúcu vodu. Zatvorte veko a mixujte 1 minútu na minimálnej rýchlosti.

KROK 3Pomocou stierky oškrabte boky a v prípade potreby znovu spustite program. Mali by ste získať hladké cesto.

KROK 4Formu na koláč s priemerom 26 cm vymastite maslom a vysypte zmesou.

KROK 5Koláč pečte 30 minút. Skontrolujte, či je upečený, a v prípade potreby upravte čas v závislosti od vašej rúry.

KROK 6Vyklopte ho z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.

KROK 7Do misky mixéra vložte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. V hrnci na miernom ohni priveďte smotanu do varu a potom ju nalejte do misky mixéra. Nechajte 1 minútu odstáť. Zatvorte veko a 30 sekúnd mixujte pri minimálnej rýchlosti.

KROK 8Pomocou stierky oškrabte boky a v prípade potreby znovu spustite program. Zmes by mala byť hladká.

KROK 9Ganache odložte na tanier, aby sa rýchlo vychladil v chladničke. Pomocou špachtle miešajte, kým sa nedosiahne správna konzistencia.

KROK 10Pomocou vrecúška s ryhovanou špičkou ozdobte vrch koláča.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko