Čokoládový brownie s orechmi, pomarančové mascarpone, sušené ovocie, biela čokoláda
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
20 min
Varenie
15 min
Suroviny
maslo 250 g
čokoláda tmavá 200 g
mascarpone 250 g
vanilkový cukor 80 g
pomaranč 4 ks
kakao 80 g
múka hladká 65 g
cukor práškový 360 g
veľké vajce 4 ks
prášok do pečiva 1 lyžička
(voliteľné) orechy vlašské 50 g
(voliteľné) sušené ovocie 75 g
biela čokoláda 50 g
Gril predhrejeme na 180 stupňov. Vo veľkej mise rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a čokoládu, vymiešame do hladka a pridáme orechy. V samostatnej miske zmiešame kakao, múku, prášok do pečiva a cukor, potom pridáme čokoládovú zmes a sušené ovocie. Dobre zmiešame dohromady. Pridáme vajcia a miešame, kým nedosiahneme hodvábnu konzistenciu. Zmes vylejeme do pekáča, ktorý vložíme na gril a pečieme cca 20 minút. Koláčik by mal byť mierne pružný na povrchu, ale stále lepkavý v strede. Necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme na veľký lopárik a nakrájame na štvorce. Mascarpone vymiešame s pomarančovou šťavou a vanilkovým cukrom. Bielu čokoládu necháme rozpustiť nad vodným kúpeľom (použijeme na preliatie). Sušené ovocie môžeme použiť aj na dozdobenie.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.