• Dezerty
  • 5.4.2024

Čokoládové slimákové rolky - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Čokoládové šnečí rolky.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
60 min
Varenie
Varenie
32 min

Suroviny

  • 1 piškótové cesto (12 osôb)
  • 1 ganáš (6 osôb)
  • 1 tabuľka mliečnej čokolády
  • 15 g masla
  • 20 g práškového cukru

KROK 1: Tento recept si vyžaduje dve základné prípravy: piškótové cesto (12 osôb) a ganáš (6 osôb). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.

KROK 2: Podľa tohto receptu pripravíte 8 slimákov.

KROK 3: Rúru predhrejte na 180 °C.

KROK 4: Na plech s rozmermi 36 x 26 cm vystlanený papierom na pečenie rozotrite pomocou šikmej stierky piškótové cesto.

KROK 5: Piškótový koláč génoise pečte 8 minút.

KROK 6: Piškótu génoise ihneď vyberte z plechu a nechajte ju vychladnúť na mriežke, aby sa nevysušila.

KROK 7: Piškótu génoise preklopte na papier na pečenie a odstráňte pôvodný papier na pečenie. Ak chcete dosiahnuť ešte estetickejší výsledok, po druhom otočení piškótového koláča génoise (na hladkú stranu) rozotrite ganáš. Odložte si 250 g polevy ganáš na potretie piškótového koláča génoise.

KROK 8: Pred vyrolovaním koláča ho vložte do chladničky, kým ganáš mierne stuhne.

KROK 9: Zrolujte koláč na šírku a zastavte 3 cm od okraja.

KROK 10: Pred krájaním slimákov odložte rolku na 2 hodiny do chladničky.

KROK 11: Ak chcete získať 8 rovnako veľkých slimákov, rozrežte rolku na polovicu, potom každú polovicu na polovicu a potom každú štvrtinu opäť na polovicu.

KROK 12: Ozdobte svojich 8 slimákov tak, že po okrajoch umiestnite dva štvorčeky mliečnej čokolády. Na ich prichytenie použite zvyšky polevy ganáš.

KROK 13: Maslový krém pripravíme zmiešaním masla a práškového cukru v miske. Pomocou dvoch bodiek maslového krému vytvorte oči slimákov. Čajovou lyžičkou urobte do polevy ganáš zárez, aby ste vytvorili ústa. Zaoblená časť lyžice vám pomôže vytvarovať ústa. Na vytvorenie očných zreničiek môžete použiť aj špičku noža namočenú v troche polevy ganáš. Na zdobenie môžete použiť aj zdobiace vrecko.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko