Čokoládová torta Royal s chrumkami - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
8
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
30 min
Varenie
870 min
Suroviny
Na korpus:
45 g mletých mandlí
10 g strúhaného kokosu
20 g mletých lieskových orechov
50 g práškového cukru
20 g múky
80 g bielkov (3 malá vajcia)
50 g cukru
Na čokoládovú polevu s chrumkami:
240 g pralinkové čokolády
140 g crêpes dentelles (francúzske sušené minipalačinky)
200 g čokoládovej polevy
Dortový kruh, priemer 26 cm
Na čokoládovú penu:
90 g mlieka
3 plátky želatíny
90 g horkej čokolády
50 g mliečnej čokolády
250 g smotany na šľahanie, obsah tuku 30%
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a metlu na šľahanie POSTUP:
Príprava korpusu:
V mise zmiešajte krupicový cukor, múku, mleté mandle, mleté lieskové orechy a kokos. Nalejte bielka do nerezovej misy a pripevnite metlu na šľahanie. Šľahajte na najvyšších otáčkach, kým sa z bielkov nevytvoria veľmi pevné špice. Postupne pridávajte cukor, aby sa vytvorila veľmi tuhá pena. Pridajte suchú zmes a pomocou špachtle jemne zapracujte. Vložte zmes do vrecka na zdobenie. Na plech vyložený papierom na pečenie a vysypaný práškovým cukrom vytlačte kruh s hrúbkou 1 cm a priemerom 25 cm. Pečte približne 15 minút pri teplote 170°C.
Príprava chrumkavej čokolády:
Čokoládu rozpustite v mikrovlnke s lyžicou repkového oleja. Crêpes dentelles rozdrvte a spojte s rozpustenou čokoládou. Medzi 2 vrstvami papiera na pečenie roztiahnite zmes a vložte do chladničky. Keď je korpus vychladnutý, pripravte čokoládovú penu:
Príprava čokoládovej peny:
Tmavú čokoládu a mliečnu čokoládu rozpustite v mikrovlnnej rúre. V hrnci priveďte mlieko do varu a pridajte vopred namočenú želatínu (namočte ju asi na 10 minút do studenej vody a potom ju postláčajte, aby zmäkla). Rozpustenú čokoládu zalejeme horúcim mliekom a ručným šľahačom dobre premiešame, kým nevznikne hladká zmes. Nechajte vychladnúť. Nalejte smotanu na šľahanie do veľmi studenej nerezovej misy. Uistite sa, že miska z nehrdzavejúcej ocele je veľmi studená, potom do nej nalejte tekutý krém. Pripojte metlu na šľahanie a veko, potom šľahajte 2 minúty pri rýchlosti 6, potom 30 sekúnd pri maximálnej rýchlosti. Šľahačku pridajte do čokolády a zmes jemne zapracujte, aby ste získali čokoládovú penu.
Zostavenie:
Položte korpus na dno kruhu, ktorý ste predtým vyložili papierom na pečenie, aby sa jednoduchšie vyberal. Vykrojte kruh z chrumkavej pralinky rovnakého priemeru ako korpus a položte ho na korpus. Natrite čokoládovú penu. Uistite sa, že pena je dokonale vyhladená a vložte tortu do chladničky aspoň na 12 hodín. Pred podávaním vyklopte tortu na rošt a pokryte čokoládovou polevou, ktorú roztopíte v mikrovlnke. Po 5 minútach preložte tortu na tortovú tácku a pred podávaním ju nechajte 2 hodiny pri izbovej teplotě.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.