• Dezerty
  • 6.5.2021

Čokoládová torta Royal s chrumkami - recept pre Masterchef Grande QB813

Digital-ROYAL_CHOCOLATE_CAKE.png
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
870 min

Suroviny

Na korpus:

  • 45 g mletých mandlí
  • 10 g strúhaného kokosu
  • 20 g mletých lieskových orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 20 g múky
  • 80 g bielkov (3 malá vajcia)
  • 50 g cukru

Na čokoládovú polevu s chrumkami:

  • 240 g pralinkové čokolády
  • 140 g crêpes dentelles (francúzske sušené minipalačinky)
  • 200 g čokoládovej polevy
  • Dortový kruh, priemer 26 cm

Na čokoládovú penu:

  • 90 g mlieka
  • 3 plátky želatíny
  • 90 g horkej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 250 g smotany na šľahanie, obsah tuku 30%

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na šľahanie
image.png

POSTUP:

Príprava korpusu:

V mise zmiešajte krupicový cukor, múku, mleté mandle, mleté lieskové orechy a kokos.
Nalejte bielka do nerezovej misy a pripevnite metlu na šľahanie.
Šľahajte na najvyšších otáčkach, kým sa z bielkov nevytvoria veľmi pevné špice.
Postupne pridávajte cukor, aby sa vytvorila veľmi tuhá pena.
Pridajte suchú zmes a pomocou špachtle jemne zapracujte.
Vložte zmes do vrecka na zdobenie.
Na plech vyložený papierom na pečenie a vysypaný práškovým cukrom vytlačte kruh s hrúbkou 1 cm a priemerom 25 cm.
Pečte približne 15 minút pri teplote 170°C.

Príprava chrumkavej čokolády:

Čokoládu rozpustite v mikrovlnke s lyžicou repkového oleja.
Crêpes dentelles rozdrvte a spojte s rozpustenou čokoládou.
Medzi 2 vrstvami papiera na pečenie roztiahnite zmes a vložte do chladničky.
Keď je korpus vychladnutý, pripravte čokoládovú penu:

Príprava čokoládovej peny:

Tmavú čokoládu a mliečnu čokoládu rozpustite v mikrovlnnej rúre.
V hrnci priveďte mlieko do varu a pridajte vopred namočenú želatínu
(namočte ju asi na 10 minút do studenej vody a potom ju postláčajte, aby zmäkla).
Rozpustenú čokoládu zalejeme horúcim mliekom a ručným šľahačom dobre premiešame, kým nevznikne hladká zmes.
Nechajte vychladnúť.
Nalejte smotanu na šľahanie do veľmi studenej nerezovej misy.
Uistite sa, že miska z nehrdzavejúcej ocele je veľmi studená, potom do nej nalejte tekutý krém.
Pripojte metlu na šľahanie a veko, potom šľahajte 2 minúty pri rýchlosti 6, potom 30 sekúnd pri maximálnej rýchlosti.
Šľahačku pridajte do čokolády a zmes jemne zapracujte, aby ste získali čokoládovú penu.

Zostavenie:

Položte korpus na dno kruhu, ktorý ste predtým vyložili papierom na pečenie, aby sa jednoduchšie vyberal.
Vykrojte kruh z chrumkavej pralinky rovnakého priemeru ako korpus a položte ho na korpus.
Natrite čokoládovú penu.
Uistite sa, že pena je dokonale vyhladená a vložte tortu do chladničky aspoň na 12 hodín.
Pred podávaním vyklopte tortu na rošt a pokryte čokoládovou polevou, ktorú roztopíte v mikrovlnke.
Po 5 minútach preložte tortu na tortovú tácku a pred podávaním ju nechajte 2 hodiny pri izbovej teplotě.

image.png

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko