• Dezerty
  • 18.12.2023

Čokoládová Pavlova Lamington - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

choco lamington pavlova.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
217 min

Suroviny

  • 6 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • 80 g práškového cukru
  • 5 g horkého kakaa
  • 200 g malinového džemu
  • 10 g horkého kakaa
  • 15 g kokosových hoblín
  • Jedlé vianočné ozdoby
  • 200 g smotany s 30 % tuku
  • 250 g mascarpone
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 40 g práškový cukru

Bielka nalejte do misy mixéra s pripojenou metlou. Stlačte tlačidlo Štart.

Postupne pridávajte cukor do misy a potom pridávajte práškový cukor. Stlačte tlačidlo Štart. Zmes na pusinky je pripravená.

Rúru predhrejte na 100 °C.

Zmes vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Potom pomocou špachtle vytvorte 4 cm vysoký kruh. Posypte kakaom. Pečte 3 hodiny a 30 minút. V prípade potreby pečte dlhšie.

Džem varte v hrnci 2 minúty, premiešajte stierkou a priveďte do varu. Džem preložte do misky a dajte vychladiť do chladničky.

Do panvice pridajte strúhaný kokos a cukor a varte na miernom ohni. Kokosové sušienky za stáleho miešania nechajte skaramelizovať. Vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

Do misy mixéra nalejte smotanu a mascarpone. Stlačte tlačidlo Štart. Smotana by mala byť mierne tuhá. Odstráňte metličku Flex.

Karamelizovaný kokos nasypte do misky mixéra. Dobre premiešajte.

Stred vrchnej vrstvy Pavlovovej natrite džemom a potom naneste šľahačku, aby ste vytvorili vrstvu snehu. Na záver ozdobte kakaom, kokosovými hoblinami a vianočnými ozdobami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko