• Dezerty
  • 23.4.2024

Brazílsky mrkvový koláč (Bolo de Cenoura) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura).jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
41 min

Suroviny

  • 200 g strúhanej mrkvy
  • 2 vajcia
  • 100 g rastlinného oleja
  • 180 g práškového cukru
  • 170 g múky T45
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 5 g prášku do pečiva (0,5 vrecúška)
  • 100 g vody
  • 60 g práškového cukru
  • 30 g horkého kakaového prášku
  • 80 g masla
  • 1 polievková lyžička tapiokového škrobu

KROK 1Do úzkej nádoby nalejte mrkvu, vajcia a olej. Pomocou ručného mixéra rozmixujte na hladkú a homogénnu zmes. Zmes prelejte do nádoby a pridajte cukor, múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva. Premiešajte stierkou.

KROK 2Kruhovú formu (20 x 6 cm) vymastite maslom a vysypte múkou. Zmes nalejte do formy.

KROK 3Formu vložte do varnej nádoby vybavenej plechom. Začnite piecť.

KROK 4Koláč vyberte z formy, položte na mriežku a nechajte vychladnúť.

KROK 5Do hrnca nalejte vodu, cukor a kakao. Miešajte metličkou a varte na miernom ohni 30 sekúnd. Odstavte z ohňa. Pridajte maslo a tapiokový škrob. Premiešajte a rýchlo vráťte na oheň, aby zmes zhustla.

KROK 6Zmes vylejte na vrch koláča a lyžicou nakreslite na jeho bokoch malé vlnky. Vychutnajte si!

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko