• Dezerty
  • 23.4.2024

Brazílske "dažďové" šišky (Bolinho de Chuva) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Brazilské koblihy (Bolinho de Chuva).jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
12 min

Suroviny

  • 250 g lepkovej ryžovej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 0,5 čajovej lyžičky mletého kardamónu
  • 2 vajcia
  • 12 cl mlieka
  • 4 cl rastlinného oleja
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice

KROK 1: Múku, cukor, škoricu a kardamón vyšľahajte v miske. Potom pridajte vajcia, mlieko, olej a droždie a miešajte zmes stierkou, kým cesto nie je hladké a jednotné.

KROK 2: Na tanier položte alobal. Pomocou dvoch malých lyžičiek vytvorte malé guľôčky. Guľky opatrne vložte do rúry, pričom medzi nimi nechajte priestor na cirkuláciu vzduchu. Začnite piecť. Mali by ste získať pekné zlaté guľôčky.

KROK 3: V miske rýchlo zmiešajte cukor a škoricu, potom v zmesi obaľte šišky a potraste miskou, aby sa dobre obalili. Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetko cesto. Vychutnajte si ich teplé.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Odporučené produkty

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko