Božsky svieži americký citrónový cheesecake - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
12
Náročnosť
ľahký
Príprava
18 min
Varenie
262 min
Suroviny
Na korpus:
180 g neochutených sušienok (dávam obyčajné bebecko alebo maslové)
90 g rozpusteného masla
20 g krupicového cukru
Na náplň:
900 g neochuteného krémového syra s obsahom tuku 25%
260 g krupicového cukru
špetka soli
70 g múky
kôra a šťava z jedného citróna
600 g smotany s obsahom tuku 30%
8 vajec
1 lyžička vanilkového extraktu
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a metlu na miesenie
POSTUP:
Príprava základu:
Rúru predhrejte na 180 °C, potom sušienky rozdrvte v miske. Zmiešajte s cukrom a rozpusteným maslom. Na dno formy s priemerom 28 cm rozprestrite zmes a vložte do rúry na 12 minút. Vyberte plech a rúru nastavte na 210 °C.
Príprava krému:
Do nerezovej misy s pripojenou metlou na šľahanie pridajte mäkký tvaroh, cukor, soľ, múku, citrón, pripevnite veko a miešajte pri rýchlosti 1 po dobu 30 sekúnd. Potom pridajte smotanu, vajcia a vanilku a miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 1. Zdvihnite hlavu spotrebiča, lopatkou oškrabte bočné strany, zatvorte a znova miešajte pri rýchlosti 3 po dobu 1 minúty. Plech si vymastite maslom a zmes nalejte na základ cheesecaka. Pečte 10 minút pri teplote 210 °C a potom znížte teplotu v rúre na 120 °C a pečte 1 hodinu. Cheesecake nechajte odpočívať v rúre, potom vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.