• Dezerty
  • 6.5.2021

Božsky svieži americký citrónový cheesecake - recept pre Masterchef Grande QB813

Božsky svieži americký citrónový cheesecake - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osob
Počet osôb
12
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
18 min
Vaření
Varenie
262 min

Suroviny

Na korpus:

  • 180 g neochutených sušienok (dávam obyčajné bebecko alebo maslové)
  • 90 g rozpusteného masla
  • 20 g krupicového cukru

Na náplň:

  • 900 g neochuteného krémového syra s obsahom tuku 25%
  • 260 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 70 g múky
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 600 g smotany s obsahom tuku 30%
  • 8 vajec
  • 1 lyžička vanilkového extraktu


BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na miesenie

image.png
POSTUP:

Príprava základu:

Rúru predhrejte na 180 °C, potom sušienky rozdrvte v miske.
Zmiešajte s cukrom a rozpusteným maslom.
Na dno formy s priemerom 28 cm rozprestrite zmes a vložte do rúry na 12 minút.
Vyberte plech a rúru nastavte na 210 °C.

Príprava krému:

Do nerezovej misy s pripojenou metlou na šľahanie pridajte mäkký tvaroh, cukor, soľ, múku, citrón, pripevnite veko a miešajte pri rýchlosti 1 po dobu 30 sekúnd.
Potom pridajte smotanu, vajcia a vanilku a miešajte 30 sekúnd pri rýchlosti 1.
Zdvihnite hlavu spotrebiča, lopatkou oškrabte bočné strany, zatvorte a znova miešajte pri rýchlosti 3 po dobu 1 minúty.
Plech si vymastite maslom a zmes nalejte na základ cheesecaka.
Pečte 10 minút pri teplote 210 °C a potom znížte teplotu v rúre na 120 °C a pečte 1 hodinu.
Cheesecake nechajte odpočívať v rúre, potom vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny.

Tip: Sušienky môžete nahradiť drvenými perníkmi.

Dobrú chuť!

image.png

Odporučené produkty




Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.