KROK 1: Pripravte si základ na tvarohový koláč. Formu na pečenie s priemerom 18 cm vymažte maslom. Pláty filo cesta zlepte po dvoch a pomocou štetca ich potrite rozpusteným maslom. Postupne ich ukladajte do formy. Odstráňte prebytočné cesto po obvode formy a znovu ho poukladajte do formy, aby ste zabránili plytvaniu.
KROK 2: Pistácie rýchlo rozmixujte v sekáčiku. Pridajte zvyšné rozpustené maslo a práškový cukor, potom opäť rýchlo rozmixujte, aby sa všetko spojilo.
KROK 3: Zmes nalejte do formy na základ z filo cesta. Rovnomerne rozotrite a jemne uhlaďte lyžicou.
KROK 4: Pripravte zariadenie na prípravu tvarohového koláča. Vajíčka, cukor, múku, smotanu a mäkký syr vložte do nádoby a vyšľahajte elektrickým mixérom. Keď je zmes napenená, prelejte ju do formy.
KROK 5: Formu s tvarohovým koláčom vložte do spotrebiča s vloženým tanierom. Spustite proces pečenia.
KROK 6: Medzitým si pripravte sirup. Vodu, cukor a med nalejte do hrnca na strednom ohni. Miešajte stierkou a nechajte sirup zhustnúť počas približne 10 minút.
KROK 7: Koláč polejte sirupom a posypte nasekanými pistáciami. Ak chcete chrumkavejší tvarohový koláč, môžete koláč vybrať z formy a vrátiť späť do fritézy Easy Fry na 5 minút s nastaveným programom CAKE (KOLÁČ).
KROK 8: Pred podávaním vložte koláč do chladničky aspoň na 2 hodiny.