• Dezerty
  • 17.2.2025

Anglické muffiny - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Anglické muffiny.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
7 min

Suroviny

  • 16 cl teplého mlieka
  • 1 vrecúško sušeného pekárskeho droždia (približne 7 g)
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 2 štipky jemnej soli
  • 40 g mäkkého masla
  • Jemná pšeničná semolina

KROK 1: V miske zmiešajte teplé mlieko s droždím a cukrom. Nechajte odstáť 10 až 15 minút, aby sa droždie aktivovalo.

KROK 2: V inej miske zmiešajte múku, soľ a maslo. Miešajte končekmi prstov, kým nezískate piesočnatú konzistenciu. Do múky vmiešajte droždie a vypracujte hladké cesto. Môžete to urobiť ručne alebo v kuchynskom robote. Cesto prikryte a nechajte na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

KROK 3: Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 1,5 až 2 cm. Pomocou cukrárskeho krúžku s priemerom 7 cm vykrajujte kolieska.

KROK 4: Posypte ich jemnou pšeničnou krupicou. Kolieska položte na plech a nechajte ich opäť kysnúť 1 hodinu.

KROK 5: Vložte kolieska do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.

KROK 6: Muffiny možno budete musieť piecť v niekoľkých dávkach.

KROK 7: Po upečení muffiny vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.

TIP: Na raňajky si môžete vychutnať opečené anglické muffiny s trochou masla a džemu, na obed si z nich pripraviť chutné sendviče so šunkou a syrom alebo si z nich pripraviť chrumkavú prílohu k večernej polievke či šalátu.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko