KROK 1: V miske zmiešajte teplé mlieko s droždím a cukrom. Nechajte odstáť 10 až 15 minút, aby sa droždie aktivovalo.
KROK 2: V inej miske zmiešajte múku, soľ a maslo. Miešajte končekmi prstov, kým nezískate piesočnatú konzistenciu. Do múky vmiešajte droždie a vypracujte hladké cesto. Môžete to urobiť ručne alebo v kuchynskom robote. Cesto prikryte a nechajte na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
KROK 3: Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 1,5 až 2 cm. Pomocou cukrárskeho krúžku s priemerom 7 cm vykrajujte kolieska.
KROK 4: Posypte ich jemnou pšeničnou krupicou. Kolieska položte na plech a nechajte ich opäť kysnúť 1 hodinu.
KROK 5: Vložte kolieska do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.
KROK 6: Muffiny možno budete musieť piecť v niekoľkých dávkach.
KROK 7: Po upečení muffiny vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.
TIP: Na raňajky si môžete vychutnať opečené anglické muffiny s trochou masla a džemu, na obed si z nich pripraviť chutné sendviče so šunkou a syrom alebo si z nich pripraviť chrumkavú prílohu k večernej polievke či šalátu.