• Rady & Tipy
  • 4.1.2021

Ako pripraviť rybu na elektrickom grile - Tefal OptiGrill Elite XL

tefal_1200x628_Tefal OptiGrill Elite XL_SK.png

Nedáte dopustiť na grilované ryby? Pripraviť si doma rybu na elektrickom grile je veľmi jednoduché a výsledok poteší vaše chuťové bunky. Prinášame vám preto niekoľko tipov, ako si spraviť rybu na elektrickom grile, aby bola chutná a zachovala si čo najviac živín.

Ako vybrať elektrický gril na ryby? Zamerajte sa na grilovaciu plochu

Ktorý stolný elektrický gril na ryby je ten najlepší? Jeho výber zvážte hneď podľa niekoľkých kritérií. Podstatná je pre vás veľkosť grilovacej plochy stolného elektrického grilu, na ktorom môžete pripraviť rybu aj pre vyšší počet stravníkov. Namiesto klasického elektrického grilu pre vás bude taktiež výhodnejší kontaktný elektrický gril, ktorý rybu opečie z oboch strán naraz. 
Pri výbere nového elektrického grilu taktiež veľmi záleží na materiáli grilovacej plochy, ktorý by mal mať povrch s nepriľnavou povrchovou úpravou. Ten najlepší elektrický gril by mal taktiež obsahovať misku, do ktorej bude pri grilovaní odkvapkávať nadbytočná šťava alebo tuk.
 
Ak zároveň hľadáte profesionálny elektrický kontaktný gril, skvelou voľbou je Tefal OptiGrill Elite XL, na ktorom ľahko pripravíte ryby až pre 8 osôb. Tento stolný elektrický gril má v sebe zabudovaných 16 automatických programov, vrátane programov na grilovanie rýb, ktorý je zárukou dokonale pripraveného mäsa bez toho, aby ste ho museli neustále sledovať.
Jak vybrat elektrický gril na ryby.jpg

Postup grilovania na kontaktnom grile je jednoduchá záležitost

 
Ako postupovať pri grilovaní na kontaktnom grile? Najskôr elektrický gril postavte na rovnú plochu, zapojte ho do elektriny a nechajte ho zohrievať. V prípade Tefal OptiGrill Elite XL si vyberte automatický program na grilovanie rýb a počkajte, než sa rozsvieti kontrolka. Potom položte plátky ryby na stred grilovacej plochy a kontaktný gril zavrite. OptiGrill Elite XL vás sám upozorní, keď bude ryba hotová. Ugrilovanú rybu následne z grilu vyberte. Kontaktný gril nechajte otvorený a po vychladnutí ho vyčistite.
 
Ako grilovať rybu, aby sa neprilepila? Rybu pred grilovaním potrite olejom. Prípadne rybie filety niekoľko hodín pred grilovaním vložte do bylinkovo-olejovej marinády. Potrieť olejom môžete taktiež grilovaciu plochu elektrického grilu.

Ako dlho grilovať na elektrickom grile: Rybám stačí niekoľko minút

Grilovania rýb sa rozhodne nemusíte báť. Aby boli vynikajúce a zachovali si čo najviac živín, na grile im stačí len krátka tepelná úprava. Nepísané pravidlo hovorí, že každý jeden centimeter ryby si vyžaduje 3 až 4 minúty grilovania.
Ako dlho teda grilovať na kontaktnom grile filetované ryby alebo steaky? Pokiaľ si pripravíte filety z lososa alebo steaky z tuniaka, každý ich centrimeter budete grilovaŤ na elektrickom grile OptiGrill Elite XL 3 až 5 minút. Tento čas je orientačný, gril si čas grilovania určí sám! Ak si pripravíte celú rybu, ktorá má hmotnosť napríklad 500 gramov, budete ju na elektrickom grile upravovať približne 20 minút.


Recepty pre Tefal Optigrill Elite XL

Na grile pripravíte aj zeleninu. Napríklad ako prílohu k rybám

Aká príloha je vhodná k rybám? Okrem pečiva a pečených zemiakov je to určite aj grilovaná zelenina. Akú zeleninu si teda môžete pripraviť na kontaktnom grile? Výborne chutia grilované cukety, baklažány, patizón, cherry paradajky, papriky, kolieska kukurice alebo kolieska červenej cibule.
Doba prípravy jednotlivých druhov zeleniny na kontaktnom grile sa odlišuje. Práve na túto skutočnosť myslí elektrický gril Tefal Optigrill Elite XL, ktorý pre niektoré druhy zeleniny na mieru vyčlenil automatické programy.
Na grilu Tefal připravíte i zeleninu.jpg
Čistenie elektrického grilu je hračka. Stačí dodržať niekoľko zásad


Ako vyčistiť elektrický gril, keď si na ňom pripravíte rybu alebo grilovanú zeleninu? Grilovaciu plochu je potrebné najskôr nechať vychladiť. Keďže má grilovacia plocha elektrického grilu Optigrill Elite XL nepriľnavú povrchovú úpravu, stačí ju len niekoľko krát utrieť čistou hubkou na riady so saponátom alebo so špeciálnym čističom na grily. Na záver elektrický gril dočistite len hubkou s teplou vodou.
Pri čistení elektrického grilu nezabudnite vybrať odkvapkávaciu misku, do ktorej pri grilovaní odkvapkávala nadbytočná šťava alebo tuk. Misku umyte pod prúdom teplej vody hubkou so saponátom, až bude úplne čistá.
Čištění elektrického grilu od Tefalu je hračka.jpg




Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko