Kapor na grile v alobale - recept pre Tefal Optigrill Elite XL
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
20 min
Varenie
10 min
Suroviny
4 porcie čerstvého kapra (plátky či podkovy)
8 plátkov anglickej slaniny
čerstvú citrónovú šťavu
3 lyžice slnečnicového oleja
3 lyžice bieleho vína
2 stredne veľké cibule
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Premýšľate, aký kapor na grile je ten najlepší? Vyskúšajte napríklad grilovaného kapra v slaninovom kabátiku v alobale. Na grile si v tomto prípade budeme môcť spraviť podkovy z kapra alebo plátky z tejto chutnej ryby. Čo všetko k tomuto receptu potrebujete?
Očistené plátky alebo podkovy kapra pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou a zo všetkých strán potrite roztlačeným cesnakom.
Kapra nechajte 2 hodiny odpočívať v chladničke a potom sa pustite do jeho dochucovania.
Ako okoreniť kapra?
Rovnomerne ho osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
Následne si pripravte štyri kusy alobalu, ktorý potrite olejom.
Každú porciu kapra zabaľte do dvoch plátkov anglickej slaniny a položte ju na alobal.
Jednotlivé porcie kapra v slaninovom kabátiku trochu polejte bielym vínom a olejom a nasypte nakrájanú cibuľu.
Takto pripraveného kapra dobre zabaľte do alobalu a pečte na stredne rozpálenom grile približne 20 - 30 minút.
Potom môžete podávať so šťuchanými zemiakmi, ktoré si môžete ozdobiť jarnou cibuľkou.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.