• Príbehy
  • 13.11.2020

Ako kuchár začiatočník vykúzlil s hrncom Cook4me+ skvelé kuracie kari

Ako kuchár začiatočník vykúzlil s hrncom Cook4me+.png

Nasledujúci príbeh je dôkazom toho, aký je šikovný multifunkčný hrniec dobrým pomocníkom a ako dokáže zachrániť hladné krky v akejkoľvek domácnosti. Cook4me+ je inšpiráciou pre tých, ktorí nechcú pri varení stráviť veľa času na úkor krásnych chvíľ s rodinou.

Shared from Lightroom mobile.jpg
Hrniec Cook4me+ si nedávno na vlastnej koži vyskúšal Jakub S. a nižšie sa podelil o svoje zážitky


V kuchyni máme s Aničkou jasne rozdelené úlohy. Jeden z nás sa stará o raňajky a Anička ma neustále neprestáva prekvapovať kreativitou, čo všetko dokáže vykúzliť na večeru, prípadne obed (ak nie sme obaja práve v práci). Náhodou sa jeden deň stalo to, že večera zostala na mne a vzhľadom na to, že sa večera v mojom podaní obmedzuje na lahôdky, ktoré v chladničke najviac chýbali, zamyslel som sa, čo s tým a tak prišiel nápad na nášho nového pomocníka - šikovný multifunkčný hrniec Cook4me+, ktorý má v sebe zabudovaných 150 receptov a ich procesom vás prevedie od A do Z. Navyše, vďaka tlakovému uzáveru a ventilu dokáže 120 z nich uvariť pod 15 minút.

150 ulozenych receptu a vice casu pro rodinu Cook4Me Tefal SK.jpg
Ako prvý krok som sa snažil zistiť, čo všetko sa nachádza v chladničke a špajzi, prišlo nasledujúce zistenie: 0,8 kg kuracie prsia a stehna, 500 ml smotana, 300 g šošovica, 300 g cícer, 450 g plechovka kokosového mlieka, 4 cibule, 2 batáty, 3x červená kari pasta, 0,5 kg kuskus, 4 varné vrecká s ryžou a polovica balenia penne.

Druhým krokom bolo zapnutie hrnca Cook4me+, ktorý si vždy zapípa takým pozitívnym tónom (youtuberka MOMA sa s ním skamarátila okamžite) a na displeji sa vás hrniec opýta, čo budeme variť. Vzhľadom k neskorej večernej hodine a hladnej priateľke som rýchlo prešiel do sekcie hlavné jedlá a kolieskom prechádzal názvy jedál, na ktoré by som mohol mať ingrediencie. Zúfalo som sa blížil k poslednej štvrtine zoznamu receptov, keď to prišlo - Zelené kari s kuracím mäsom. Nasledovala rýchla kontrola, či mám všetky ingrediencie na varenie pre dve osoby.


  • 1 polievková lyžica arašidového oleja (o tom som v daný moment počul prvýkrát v živote, našťastie stačil aj bežný olivový olej)
  • 100 g nakrájanej cibule (ešteže máme doma sekáčik Tefal 5 Second chopper)
  • 300 g kuracích pŕs na kocky (300 g pre 2 osoby, 600 g pre 4 osoby; vzhľadom k tomu, že sme doma mali celkovo asi 0,8 kg neočistených kuracích pŕs a stehien, bolo z toho jedlo na 2 dni)
  • 2 polievkové lyžice zelenej kari pasty (a keď nemáte zelenú, dajte tam červenú!)
  • 150 ml kokosového mlieka (ako zázrakom sme mali v zásobe poslednú plechovku)
  • 100 g nasekaných zelených fazuliek (ha, tak konečne využijem ten sáčok, čo máme už mesiac v mrazničke)
Cook4Me Tefal - Jakub vari.jpg
Starostlivo som si poskladal všetky suroviny a po tomto prieskume bolo rozhodnuté, že sa predvediem a navarím rovno aj na zajtrajší obed. Spracovanie surovín bolo jednoduché, stačilo očistiť mäso a behom pár sekúnd nasekať olúpanú cibuľu.

Cook4Me Tefal - Jakub vari 2.jpg
Potom už prišiel na radu multifunkčný šikovný hrniec. Stačilo potvrdiť začiatok varenia a už si vzal celý proces do parády. Najskôr začal s predhrievaním, ktoré trvalo len pár desiatok sekúnd.

Dôležitá poznámka: náš Cook4me+ je nepredajný kus, takže je v angličtine, predajné kusy sú samozrejme vrátane receptov kompletne v slovenčine! :) 

Cook4Me Tefal - Jakub vari 3.jpg
Potom Cook4me+ pekne poprosil o lyžicu oleja, prisypanie cibule a kuracieho mäsa a hneď zadal úlohu, že mám všetko dohromady 3 minúty restovať. 

Potom sa všetko zbehlo tak rýchlo, že som úplne zabudol fotiť, postupne som pridával ostatné ingrediencie - nasekané fazuľky, kari pastu a nakoniec kokosové mlieko. To všetko poriadne zamiešať, zaklapnúť a zamknúť veko a v priebehu pár minút sa ozvalo pípnutie signalizujúce dokončenie varenia, vypustila sa para a po otvorení veka sa z hrnca niesla krásna vôňa kari.

Cook4Me Tefal - Jakub vari 4.jpg
Stačilo pridať soľ a čierne korenie a mohlo sa podávať. Po zaklapnutí veka Cook4me+ mi ale napadlo, že som pri príprave hlavného chodu úplne zabudol na prílohu, takže som rýchlo prepláchol dve varné vrecká s ryžou a šup s nimi do hrnca Duetto+, ktorý má navyše širokú pokrievku s dierami, s ktorou je zlievanie vody radosť - nie je totiž potrebné nijak zložito nastavovať medzeru medzi pokrievkou a hrncom. Od ukončenia programu Cook4me+ našťastie automaticky udržiaval teplotu v hrnci, takže jedlo nevychladlo. Výsledok môžete ohodnotiť sami:
Cook4Me Tefal - Jakub vari 5.jpg
Po umytí predtým plných tanierov som dal zvyšné 2 porcie do krabičky MasterSeal, kde vydržali nielen jednu noc v chladničke, ale aj cestu do práce a následné ohrievanie v mikrovlnke. A to všetko bez vyliatia čo len jedinej kvapky a taktiež bez vytečenia do batohu.

Ako posledná prišla na rad nádoba na varenie. Žiadne odmáčanie alebo potreba dávať si pozor, aby voda pri umývaní nenatiekla do prístroja. Nádoba sa dá totiž veľmi jednoducho vybrať a v našom prípade zamierila rovno do umývačky riadu.

Cook4Me Tefal - Jakub vari 6.jpg
Podľa riadkov vyššie vidíte, že aj varenie s Cook4me+ môže byť zážitok, pritom za dobu písania a korekcie tohto článku by som s Cook4me+ zvládol uvariť ďalšie 4 plnohodnotné jedlá a to všetko vďaka vstavaným receptom a vareniu pod tlakom. Variť s Cook4me+ je jednoduché, jednotlivé kroky nájdete napríklad tu:
  

Ako ďalší recept prišiel na rad kurací paprikáš, guláš a stroganoff.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko