Hoci je zima chladivá a núti nás tráviť všetok voľný čas v pohodlí domova, je zároveň obdobím pohody. Svet okolo sa skrýva pod perinou snehu a chladivé počasie nás priamo nabáda k vareniu a pečeniu lahodných pokrmov, ktoré nás zaplnia a zahrejú.
Zimné obdobie nás obklopuje kúzelnou atmosférou, a našu kuchyňu vôňou sezónnych dobrôt. Je nejaký lepší spôsob, ako stráviť tento čas, než s rodinou a priateľmi, ktorým môžete dopriať sviatočný pokrm plný zimných lahôdok alebo nadýchané lievance s krémovým mascarpone?
Šéfkuchár Martin Kolník, ktorého môžeme často vídať na televíznych obrazovkách, svoje kulinárske umenie prezentuje v Hoteli Ring. Na prípravu inšpiratívnych zimných receptov tentoraz zvolil inteligentný elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 a šikovnú nepriľnavú panvicu Tefal Unlimited, ktorú môžete využiť prakticky na čokoľvek!
Kačacie prsia s teryaki kelom so slaninou a pomarančovou omáčkou, ktoré Martin Kolník pripravil ako inšpiráciu pre sviatočné dni, spája esenciu zimy s harmóniou chutí, vytvárajúce majstrovské dielo na tanieri, ktoré s pomocou inteligentného Tefal Optigrillu 4v1 nie je vôbec ťažké urobiť. Ten je totiž vybavený pokročilým senzorom, ktorý automaticky sleduje hrúbku suroviny, podľa ktorej definuje čas a teplotu grilovania. A pri príprave rozhodne oceníte funkciu barbecue aj rúra, ktoré vám umožnia pripravovať niekoľko komponentov naraz.
Teraz sa ponorte do tejto zimnej voňavej pochúťky od šéfkuchára Martina Kolníka a užite si každé sústo ako potešenie v chladných dňoch.
A keď chcete sviatočné dni skutočne vytuniť, pozvite svojich blízkych na raňajky doslova plné lahodných lievancov s krémovým mascarpone. Tento sladký maškrta je ako malý zimný zázrak na tanieri, kde sa spája krehkosť lievancov, plnosť mascarpone a sladkosť jabĺk.
A k tomu ich pripravíte bez stresu s pripečením, v ľahkej forme bez nutnosti pridania tuku, na nepriľnavej panvici Tefal Unlimited!