• Obed
  • 29.5.2020

Zemiaková polievka - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

Zemiaková polievka - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
8 min

Suroviny

2 osoby

  • 1ks Bobkový list
  • 75g Mrkva
  • 50g Stopkový zeler
  • štipka Majorán
  • 3ks Strúčik cesnaku
  • ½ lyžička Rasca
  • 180g Zemiaky
  • 40g Masť
  • 10g Sušené hríby hodinu namočené
  • 0,4l Voda
  • 1ks Cibuľa
  • 50g Koreňový petržlen
  • štipka Soľ, čierne korenie

4 osoby

  • 2ks Bobkový list
  • 150g Mrkva
  • 100g Stopkový zeler
  • štipka Majorán
  • 6ks Strúčik cesnaku
  • 1 lyžička Rasca
  • 300g Zemiaky
  • 60g Masť
  • 20g Sušené hríby hodinu namočené
  • 0,6l Voda
  • 2ks Cibuľa
  • 100g Koreňový petržlen
  • štipka Soľ, čierne korenie

6 osôb

  • 3ks Bobkový list
  • 200g Mrkva
  • 150g Stopkový zeler
  • štipka Majorán
  • 9ks Strúčik cesnaku
  • 1½ lyžička Rasca
  • 400g Zemiaky
  • 75g Masť
  • 30g Sušené hríby hodinu namočené
  • 0,8l Voda
  • 3ks Cibuľa
  • 150g Koreňový petržlen
  • štipka Soľ, čierne korenie

  1. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a ostatnú zeleninu na kocky.
  2. Cesnak, majorán a korenie rozotrite so soľou.
  3. Namočte hríby.
  4. Zvolte program opečenie (vlastné/manuálne nastavenie) a rozpustite masť. 
  5. Pridajte zeleninu, rascu a bobkový list.
  6. Osmažte dozlatista.
  7.  Pridajte zemiaky, hríby aj s nálevom a vodu.
  8. Zvolte program tlakové varenie (manuálne/vlastné nastavenie) na 8 minút.
  9. Dochuťte rozotretou zmesou korenia.

Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina.
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Odporučené produkty


Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím