• Obed
  • 18.9.2023

Zeleninové hamburgery

vege burger.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
4 min

Suroviny

  • 80 g cukety (1 cuketa, jemne nastrúhaná a vyžmýkaná)
  • 50 g ošúpanej a najemno nastrúhanej mrkvy (1 mrkva)
  • 30 g nakrájaných šampiňónov
  • 0,5 nakrájanej cibule
  • 0,5 strúčiku nasekaného cesnaku
  • 2 paradajky
  • 2 avokáda
  • 4 listy šalátu
  • 350 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1,5 lyžice strúhaného parmezánu
  • 0,5 lyžice sušeného oregana
  • 1 štipka soli
  • 4 hamburgerové žemle
  • 4 lyžice majonézy
  • 8 čiernych olív

Umyte cuketu, mrkvu, huby, paradajky a šalát. Odrežte konce cukiet, nastrúhajte ich a mrkvu najemno a vyžmýkajte v rukách, aby ste odstránili vodu. Huby, cesnak a cibuľu nakrájajte nadrobno. Odložte bokom.

Paradajky nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky. Avokádo ošúpte, odstráňte kôstku a nakrájajte na 3 mm plátky. Odložte do chladničky.

Do veľkej misy dajte mleté hovädzie mäso, cuketu, mrkvu, huby, parmezán, cibuľu, cesnak, oregano a soľ. Premiešajte. Rukami vytvarujte hamburgery do tvaru koliesok a položte ich na tanier. Vložte do chladničky.

Vložte grilovaciu dosku do spotrebiča a nastavte program GRIL na 200 °C, aby sa predhrial na 15 minút.

Po predhriatí položte hamburgery na grilovaciu dosku a nastavte program GRIL na 200 °C na 6 minút.

Otočte ich a nastavte program GRIL na 170 °C na 1 minútu alebo dlhšie, podľa toho, ako ich máte radi prepečené.

Jednu polovicu žemle potrite majonézou, navrch dajte šalát, paradajky, grilovaný zeleninový burger, avokádo a druhú polovicu žemle.

Burgerovú žemľu ozdobte tvárou z olív, zvyšných paradajok a avokáda. Podávajte!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko