Aby ste ušetrili čas, môžete kešu nahradiť 100 ml kyslej smotany alebo rastlinnej smotany.
Pridajte viac zelenej kari pasty pre pikantnejší výsledok.
100 g kešu namočte na 6 hodín do horúcej vody.
Nakrájajte 600 g karfiolu na malé ružičky, 175 g mrkvy nakrájajte na koliečka a 1 papriku nakrájajte na kocky.
Plátky mrkvy vložte do vonkajšieho naparovacieho košíka.
Karfiolové ružičky a papriky nakrájané na kocky položte na tácku na vonkajšom naparovacom košíku.
Nalejte 0,7 litra vody do misy robota, umiestnite externý naparovací košík bez tácky na poklop a stlačte tlačidlo „Štart“.
Otvorte poklop vnútorného naparovacieho košíka a vložte tácku s karfiolom a čiernym korením.
Zavrite a pokračujte vo varení.
Po uplynutí tejto doby vyprázdnite vodu z misy a uvarenú zeleninu odložte nabok.
Na prípravu omáčky vložte kešu do misky kuchynského robota.
Pridajte 400 ml kokosového mlieka a 400 g drvených rajčín s ich šťavou.
Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.
Omáčka by mala byť veľmi krémová.
Odložte ju nabok a opláchnite misku.
Do misky kuchynského robota vložte šalotku, strúčik cesnaku a 10 g zázvoru.
Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.
Stierkou zotrite okraje misy. K robotovi pripojte mixér.
Pridajte 2 lyžice olivového oleja a stlačte tlačidlo „Štart“.
Po 1 minúte pridajte otvorom na poklope lyžicu zelenej kari pasty.
Otvorte poklop a pridajte predvarenú zeleninu a pripravenú omáčku.
Uzavrite poklop a stlačte 'Štart'.
Pridajte 2 lyžičky kari, pol lyžičky kurkumy, 1 lyžicu citrónovej štavy a javorového sirupu, soľ a čierne korenie.
Stlačte 'Štart'.
Podávajte s bielou ryžou alebo quinoou.
Odporučené produkty