• Večera
  • 1.3.2022

Zelenina v pare s jogurtovou zálievkou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

7-42.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 150 g kúsky tekvice
  • 150 g karfiol
  • 200 g malé fazuľky
  • 250 g zemiaky grenaille
  • 150 ml grécky jogurt
  • 200 g krémový syr
  • 0.5 citrón

Túto metodu môžete použiť pre všetky druhy zeleniny.

Pre prípravu zálievky: do robota upevnite šľahací nástavec.

Do misky pridajte 200 g syra, 150 ml gréckeho jogurtu a šťavu z polovice citrónu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Zálievku dajte nabok.

Zeleninu nakrájajte na rovnako veľké kusy.

Do parného koša dajte 250 g zemiakov a na ne 150 g tekvice, 150 g karfiolu a 200 g fazuliek.

Do nádoby nalejte 700 ml vody a parný kôš vložte do nádoby.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Vyskúšajte, či je zelenina poriadne uvarená.

V opačnom prípade varte dlhšiu dobu.

Vyberte zeleninu zo stroje a servírujte ju s jogurtovou zálievkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko