• Večera
  • 1.3.2022

Zelenina v pare s arašidovo-zázvorovou omáčkou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

7-5.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 150 g zelené fazule
  • 150 g mrkvy
  • 200 g cukety
  • 1 červená paprika na prúžky
  • 20 g čerstvý zázvor
  • 60 g arašidové maslo
  • 30 g pražené arašidy
  • 1 polievková lyžica sójová omáčka
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava
  • 1 čajová lyžička sušený cesnak
  • 1 polievková lyžica javorový sirup
  • 1 polievková lyžica jablčný ocot
  • 50 ml voda na omáčku
  • 0.7 l voda na varenie v pare

Nakrájajte 150 g mrkvy na prúžky, 200 g cukety na krúžky a červenú papriku na tenké prúžky.

Do nádrže robota nalejte 0,7 l vody.

Do vonkajšieho parného koša dajte 150 g zelených fazúľ, mrkvy, cukety a papriku.

Parný kôš pripevnite na robota a stlačte "Štart".

Po uvarení zeleniny vylejte vodu z nádoby a dajte do nej sušený cesnak, 30 g pražených arašidov a 20 g čerstvého zázvoru.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte 60 g arašidového masla, polievkovú lyžicu sójovej omáčky, javorový sirup, jablčný sirup a šťavu z citrónu.

Pridajte 50 ml vody.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Ak chcete omáčku viac tekutú, pridajte trochu vody.

Omáčku nalejte na zeleninu uvarenú v pare a servírujte s ryžou či s quinoou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko