• Rady & Tipy
  • 17.7.2020

Zdravé fritovanie s jednou lyžicou oleja? Vieme, ako na to!

Zdravé fritovanie s jednou lyžicou oleja - Vieme, ako na to 1.jpg

Pochutnajte si bez výčitiek na chrumkavých dobrotách v teplovzdušnej fritéze Tefal Actifry Genius XL 2v1! S jednou lyžicou oleja vaša štíhla línia neutrpí a vaše chuťové poháriky budú v siedmom nebi.

Dali by ste si chrumkavé hranolky bez prebytočného tuku a kalórií?


V teplovzdušnej fritéze ActiFry Genius XL 2v1 môžete zdravo fritovať na jednej lyžici oleja. Výsledná chuť a chrumkavosť takýchto hranoliek bude rovnaká ako pri vytiahnutí z klasickej fritézy. Lenže bez prebytočného tuku a kalórií. Zdá sa vám to ako sen? Hlavne si nemýľte fritovanie s výtvarnou technikou frotovanie. Aj keď - pokrmy pripravené v ActiFry Genius sú samé o sebe umením. 

Zdravé fritovanie s jednou lyžicou oleja - Vieme, ako na to 2.jpg

Doprajte si vysmážaný obed bez výčitiek


Teplovzdušná fritéza obsahuje dve oddelené varné zóny. Vďaka tomu v nej môžete pripraviť naraz dve rôzne obľúbené vysmážané špeciality. Aj keď sa snažíte jesť zdravo a vyvážene, určite vás niekedy prepadne chuť na vysmážané jedlo, ktorá je silnejšia ako vy. Práve pre tieto prípady je tu teplovzdušná fritéza, ktorá vysmaží bez prebytočného tuku a kalórií akýkoľvek pokrm.


Určite uvítate, že ActiFry Genius XL 2v1 ponúka celkom deväť automatických programov na prípravu jedál. S ich pomocou si vykúzlite chrumkavé hranolky a krokety, nugety alebo šišky. Hodia sa tiež pre prípravu jarných závitkov, mäsa, rýb alebo niektorých dezertov. 

Tip: Dali by ste si kuracie nugety s domácimi hranolkami  alebo fish&chips? Recepty na tieto a ďalšie obľúbené špecialitky, ktoré si jednoducho, rýchlo a zdravo ufritujete v ActiFry Genius XL 2v1
Zdravé fritovanie s jednou lyžicou oleja - Vieme, ako na to 3.jpg

Fritovanie nie je restovanie ani pečenie


Vaše chuťovky budú rovnomerne chrumkavé, bez toho, aby ste ich museli vo fritéze akokoľvek pretrepať. Všetko je dielom technológie Dual Motion, ktoré kombinovaním prúdu teplého vzduchu, jednej lyžice oleja a jemného miešania zaručuje rovnomerné vysmážanie pripravovaných jedál.  


Príprava vysmážaných chuťoviek v teplovzdušnej fritéze nemá určite nič spoločné s restovaným, teda prudkým opekaním na malom množstve rozohriateho oleja. Ani s klasickým pečením, počas ktorého sú pokrmy po určitú dobu vystavené veľmi vysokým teplotám.

Fritujte zdravo aj vďaka zdravým olejom


Zakladáte si na tom, čo jete? V tom prípade sa zamerajme aj na to, aký olej v teplovzdušnej fritéze k vysmážaniu svojich obľúbených jedál použijete. Nemusí ísť len o klasiku, ktorou je slnečnicový či repkový olej. Vzhľadom na to, že rastlinné oleje obsahujú pre naše zdravie dôležité mastné kyseliny, vitamíny a minerály, nebojte sa v tomto smere siahnuť aj po ďalších z nich. Napríklad po tých, ktoré majú špecifickú chuť - arašidový olej, olej z lieskových orechov, avokádový olej alebo mandľový olej. Možno vám zachutia aj oleje ochutené aromatickými bylinkami, citrónom, cesnakom či korením, ktoré tvoria dokonalú kombináciu s mäsom. Neodporúčame  vám však používať olej z vlašských orechov, ktorý vplyvom tepelnej úpravy získava zatuchnutú chuť. 

Odporučené produkty




Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko