Predhrejte rúru na 200 °C.
Maslom vymažte 4 zapekacie misky.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kúsky.
Ošúpte strúčik cesnaku a odstráňte klíčok.
Mladý špenát umyte.
Chorizo zbavte kože a nakrájajte na kocky.
Do misy robota vložte 1 nakrájanú cibuľu a 1 strúčik cesnaku.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Steny misy oškriabte stierkou.
Pridajte 200 g choriza a 1 polievkú lyžicu olivového oleja.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Pridajte 225 g mladého špenátu. Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Steny misy oškriabte stierkou. Pridajte 100 ml smotany na šľahanie.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom na poklope pridajte 1 čajovú lyžičku citrónovej štavy, soľ a čierne korenie a stlačte tlačidlo "Štart".
Zmes rozdeľte do 4 maslom vymastených misiek.
Do každej z nich rozbite jedno vajce.
Naň rozprestrite 50 g strúhaného ementálu.
Pečte 10 minút na 200 °C.
Podávajte teplé
Odporučené produkty