• Večera
  • 5.2.2022

Vyprážané rybacie nočky (akra) - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

2-32.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 400 g filety z tresky
  • 400 g zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 25 ml olivový olej
  • 3 vajcia
  • 1 zväzok petržlen
  • 0.7 l voda
  • 200 ml olej na vyprážanie
  • soľ
  • korenie

Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.

Petržlen nasekaejte najemno a dajte nabok.

Do misy robota nalejte 0,7 l vody.

Do vnútorného parného koša vložte 400 g olúpaných a na kocky nakrájaných zemiakov.

Vložte vnutorný parný kôš do misy kuchynského robota.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Zemiaky preložte do nádoby a dajte nabok.

Do vnútorného parného koša vložte 400 g filetov z tresky.

Do misy pridajte toľko vody, aby jej objem dosiahol 0,7 l.

Vložte vnútorný parný kôš do misy robotu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Vylejte vodu z misy a vyčistite ju.

Do misy vložte 1 olúpanú a rozpolenú cibuľu.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Stierkou otrite steny. Pridajte 25 ml olivového oleja, priklopte veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Pridajte zemiaky.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte nakrájané filety z tresky, 1 zväzok nasekaného petržlenu, 3 vajcia, soľ a korenie.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Rozpáľte panvicu s 200 ml oleja na vyprážanie.

Zmes preneste stierkou do misy.

Dvoma lyžičkami naberajte trochu cesta, aby ste vytvorili šišku.

Šišky vyprážajte na panvici 5 minút do zlata.

Vyberte ich a položte na tanier pokrytý papierovými utierkami.

Pred podávaním nechajte niekoľko minút vychladnúť.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko